Boldogságban Felcseperedni Alapítvány

Alapítványunk 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy szolgáltatásaival elősegítse a felnövekvő generáció, – a ma gyermekeinek és fiataljainak – olyan családi és pedagógiai közegben való felcseperedését, melyben a teljesítményre törekvés, és intellektuális fejlesztés mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges érzelmi életre nevelés, azaz olyan készségek és értékek átadása, melyek valóban gyermekeink segítségére lehetnek az életben való boldoguláshoz.

Ennek érdekében az alábbi tevékenységekkel foglalkozunk:

1. Személyes konzultációkkal támogatjuk a hozzánk forduló kismamákat, szülőket, kisgyerekeket, és kamaszokat.

2. Működtetjük az Egycsónakban Ifjúsági Mentálhigiénés Szolgálatot, (www.egycsonakban.hu) ahol:

  • Iskolák és gyermekintézmények részére kínálunk prevenciós programokat és egészségfejlesztő / tudatformáló előadásokat önkéntes kortárs segítők (pszichológushallgatók) bevonásával (Suli Szupport Szolgálat)
  • Tiniszerkesztőkkel és mentorszerkesztőkkel együttműködve építjük az Egycsónakban.hu online mentálhigiénés magazint és ifjúsági közösséget

3. Emberi és pedagógiai értékeinket hűen képviselő bölcsődét működtetünk (Manócska bölcsőde), és bízunk benne, hogy a jövőben hasonló szellemiségű óvodát és iskolát is tudunk majd kínálni.

4. Boldogságban Felcseperedni Könyvkiadónk szemléletformáló gyermek és mesekönyvek kiadásával és terjesztésével foglalkozik, melyek – az irodalmi igényességen túl – mondanivalójukkal direkt módon az ifjúság érzelmi neveléséhez, önbecsülésük és önmagukba vetett bizalmuk építéséhez járul hozzá.

Letölthető dokumentumok:

Alapító okirat
Közhasznúsági végzés

Evezz velünk!

Missziónk, a családok, gyermekek és iskolák támogatása egy lelkileg egészségesebb közösségért.

A legtöbb támogató nagyvállalat úgy gondolkodik, hogy pénzét olyan civil szervezetek és társadalmi ügyek támogatására fordítja, amikben a legdrámaibb és leghátrányosabb helyzetben lévő emberek/gyerekek megsegítése a cél, és csak kevesen ismerik fel a prevenció, a megelőzés, és a szemléletformálás jelentőségét egy élhetőbb, és egészségesebb jövő érdekében. Pedig mi ezt tesszük, – informáljuk a fiatalokat arról, milyen eszközökkel élhetnek egészséges, örömteli és kielégítő életet, hogyan őrizhetik meg lelki egyensúlyukat, hogyan kezelhetik problémáikat, hogyan kapcsolódhatnak másokhoz szerelemben/barátságban, támogatjuk őket a krízishelyzeteikből való felépülésben… és hisszük, hogy egyre többen ismerik fel az általunk felvállalt feladat hasznosságát.

Örömmel fogadjuk, ha Ön is támogatja céljainkat!

CSR támogatóként ahhoz járulna hozzá, hogy a rászoruló családoknak, oktatási intézményeknek, gyermekotthonoknak, gyermekjóléti és családsegítő szolgálatatoknak ingyenesen biztosíthassuk hiánypótló szemléletformáló programjainkat és szolgáltatásainkat. (Ld. Suli Szupport Szolgálat). CSR támogatóinknak az alapítványnak nyújtott adományért „cserébe” többféle általunk vezetett workshopot és tréninget kínálunk elsősorban a csapatépítés, stresszoldás és konfliktuskezelés témaköreiben. Ezekről bővebb felvilágosításért, és a támogatással kapcsolatos további információkért keressen bennünket elérhetőségeinken.

Számlaszámunk: Boldogságban Felcseperedni Alapítvány, Raiffeisen Bank Zrt, 12023008-01172772-00100000

 

Köszönjük, hogy időt és figyelmet szentelt a tevékenységünknek, és reméljük hamarosan EGYCSÓNAKBAN evezhetünk! 🙂

További információ: http://www.boldogsagban-felcseperedni.hu/