Mások kérdezték

Leszbikus vagyok?

Sziasztok!
Tegnap az egyik barátnőmmel moziztunk, és hazafelé valahogy felébredt bennem egy furcsa érzés: állandóan ölelgetni akartam őt és amikor hazaértünk valóban percekig csak feküdtünk és ölelkeztünk… Néha már olyan közel volt hogy meg is csókolhattam volna.

Szóval akár meg is csókolhattam volna és tényleg néha bizseregtem amikor hozzám ért meg nagyon akartam, hogy történjen valami de közben nem tettem volna meg, mert rémesen furának éreztem az egészet. Eddig biztos voltam benne hogy hetero vagyok, volt már egy fiú akibe két évig nagyon szerelmes voltam, de ő csak szórakozott velem. De mindig megnéztem a lányokat az utcán és mindig mondtam magamban, hogy hú ez most egy jó csaj, de sosem váltották ki belőlem azt az érzést mint egy helyes srác. Erre a lányra sem gondoltam eddig így, és nem is ismerem régóta de nagyon kedvelem és hasonlítunk egymásra… Durva dolgok történtek vele, és mikor mesélte őket akkor valami olyasmit éreztem, hogy én vigyázni akarok rá… De csak egyszerű barátnőmként tekintettem rá. Most pedig így nagyon jól esett a közelsége… De nem tudom ez most valós dolog-e, mert amíg vele voltam mozi előtt, akkor is rengeteg helyes srácot láttam, és mondtam is neki, hogy milyen jól néznek ki.  Valahol olvastam, hogy a barátaink iránt is érezhetünk szerelemhez hasonló dolgot, és előfordult már ez két másik lánnyal is, de abból nem csináltam nagy ügyet, és hamar kialudtam, viszont ez mintha kicsit más lett volna. És nem tudom hova tegyem az egészet, hogy a lánnyal beszéljek-e róla vagy a szüleimmel vagy a barátaimmal(egy biszex barátnőmmel már így beszélgettem róla)… Meg egyáltalán, hogy ez most mit jelentett?

Válasz

Szia!

Teljesen megértem, hogy össze vagy zavarodva, a leveled alapján ez egy egészen új helyzet az életedben!

A barátság és a szerelem tényleg sok szempontból közel áll egymáshoz, így olvashattál ilyesmiről, de persze nem ugyanaz a kettő. Viszont könnyen elképzelhető, hogy egy izgalommal fűtött, vagy csak egyszerűen intim helyzet – például egy sötét mozi vagy az egymás mellett közel fekvés – teremt szerelmi vonzalomhoz hasonló érzést és bizalmi légkört.

Főleg mikor sok változáson megy keresztül az ember fiatal korában, nem mindig könnyű megkülönböztetni a szoros barátság érzését valami mástól, valami többtől. Mindkettő ugyanis erős lelki kötődésen alapul. Először valóban nehéz eldönteni, mert abból, amit leírtál, tényleg lehet egy egyszerű szoros barátság (épp a helyzetben megfűszerezve valami izgalommal a közelség miatt), másrészt nem lehetetlen az sem, hogy tényleg többet érzel ez iránt a lány iránt, vagy összességében a lányok iránt.

A szexuális irányultságunk változhat az életünk során, szóval ha eddig inkább a fiúk iránt vonzódtál, lehetséges, hogy később a lányok (is) fognak érdekelni, aztán az egész később akár újra változhat. Serdülőkorban az sem meglepő, hogy váratlan fellángolást tapasztalunk a legkülönbözőbb emberek iránt. Ha korábban sima barátként tekintettél erre a lányra, lehet, hogy most tényleg csak a helyzet teremtett ilyen feszültséggel teli légkört. Ha pedig idővel úgy érzed, mégis többet érzel lányok iránt, akkor sincs miért aggódnod, az ember általában nem tudja megválasztani, kibe lesz szerelmes.

Szerintem adj egy kis időt magadnak, próbálj meg más dolgokkal is foglalkozni, hogy minél jobban megismerd önmagad! Nagyon jó, ha van egy olyan barátnőd, akivel tudsz erről a témáról beszélgetni, és ha úgy érzed, a szüleiddel is meg tudod beszélni ezeket a dolgokat, bátran ülj le velük is. Ha pedig ez iránt a lány iránt hosszútávon megmaradnának ezek az érzéseid (mint írtad, egyszer-kétszer előfordult korábban hasonló, de hamar tovaszálltak), valószínűleg érdemes lenne vele is beszélni róla, ha úgy érzed, hogy a kettőtök kapcsolatához erre van szükség.

Addig is kitartást és minden jót kívánok,

Orsi

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!