Hobbi Szórakozás

Elfogyott a pénzem, de még tart a nyár. Mit csináljak?

Megvolt az idei fesztiválozás, esetleg voltál nyaralni és már semmi pénzed augusztusra? Van pár tippünk, hogyan húzhatnád ki.

Ha ez előző cikkünkben leírt tippeknél többre vágysz, akkor menj például fesztiválra. Igen, tudom, sokba kerül a belépő, de szerencsére tudok egy olcsó módot. A legtöbb fesztivál szervezői toboroznak önkénteseket. Szemétszedésre, sátorvigyázásra, információs ponton tájékoztatásra, és hasonló kevésbé megerőltető tevékenységekre keresnek munkaerőt. Általában a szállást és az étkezést is biztosítják a szabadidő mellett. Bőven van idő a munka után körbenézni, bulizni, koncertre menni. Azt azonban elárulom: nagyon kimerítő így végigcsinálni egy fesztivált. A nagy melegben a munka, még ha nem is megerőltető, önmagában is sok energiát igényel. Utána végigbulizni az estét persze jó dolog, de gondolni kell arra, hogy másnap megint talpon kell lenni. Az alvásra kevés idő jut, így akár már néhány nap után eléggé elfogyhat a lendület. Meg kell hát gondolni, hány napot vállal az ember, de úgy gondolom, a nehézségek ellenére is megéri bevállalni a dolgot.

Kedves középiskolások! Az a rossz hírem van, hogy bármennyire is rossz és hülyeség, de a közösségi szolgálatot meg kell csinálni, ha érettségi bizonyítványt akartok kapni. Ennek a szükséges rossznak a kipipálására a nyári szünet néhány hetét érdemes beáldozni. Sokkal praktikusabb így, mint iskola után délutánonként vagy hétvégente. Szerencsére egyre több lehetőség van erre, már olyanokat is lehet találni, amelyeket az ember még élvezhet is. Törekedjetek arra, hogy ilyet találatok! 

Nyáron (is) érdemes a kultúrának időt szentelni. Diákjeggyel a múzeumok többsége a fővárosban és vidéken is elég olcsón megtekinthető. Mivel a hagyományos múzeumok hallatán egy átlag diák hátán feláll a szőr, ezért próbálj olyat keresni, ami felkelti az érdeklődésed, ami tud valami plusz nyújtani. Sok múzeum nyit interaktív kiállításokat, de a különleges tematikájú tárlatok is igazán érdekesek tudnak lenni. Ma már szinte mindenből rendeznek kiállítást, egy-egy ritkább, furcsább kiállított darab felejthetetlenné teszi a múzeumlátogatást.

Ha pedig az egyik ötletem sem jött be, íme, az utolsó javaslatom: keress valami diákmunkát és dolgozz! Számos szervezet tud segítséget nyújtani, hogy megtaláld a hozzád leginkább közel álló feladatot. Remek alkalom ez az önismeretre és a pénzkeresésre, valamint a napjaid is garantáltan hasznosan fognak telni. Akár már egy havi munkával (na meg némi szülői kisegítéssel) is elegendő pénzt lehet ahhoz gyűjteni, hogy nagyobb szabású terveid meg tudd valósítani.  Jelenleg én is dolgozom, sőt, Németországban, erről is olvashattok majd részletesen tőlem még a nyár folyamán.

Radva Luca

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!