Bulizás Szórakozás

Alapszabályok szingli fesztiválozóknak

Ha nyár, akkor haverok, buli, fesztivál! Az évek előrehaladtával hazai viszonylatban is egyre több zenei program és fesztivál várja a fiatalokat a nyári szünetben. Ezek az események felejthetetlen élmények lehetnek az ifjúság számára. Sokszor azonban sajnos nem csak pozitív értelemben maradandó emlék egy ilyen rendezvény.

Számos árnyoldala lehet a fesztiválozásnak. Főleg azok a fiatal lányok vannak „veszélyben”, akik szingliként a barátnőjükkel, esetleg egy kisebb lánytársasággal érkeznek a buli helyszínére. Ha senki nem él párkapcsolatban közületek, aki magával vihetné a barátját, akkor érdemes legalább egy fiú havert hívnotok magatokkal az esetleges incidensek elkerülése érdekében. Így könnyebb távol tartanotok magatoktól azokat a fiúkat, akik nem biztos, hogy egyszerűen csak ismerkedni szeretnének veletek.

Ha mégis srácok nélkül, csak csajok vágtok bele a bulizásba, a következőket tanácsoljuk:

Az egyik legfontosabb íratlan szabály, hogy a hatalmas tömegben, amikor csak tehetitek igyekezzetek mindig együtt maradni, és ne hagyjátok magára a másikat. Természetesen nem kell összenőni, viszont ha valami miatt eltávolodtok egymástól, legyen kéznél a mobilotok, hogy bármikor rögtön értesíteni tudjátok a másikat.

A fesztiválok vele járója a pia, és sajnos manapság már a drog is. Egy ilyen helyszínen az ember lánya szereti feszegetni a határokat. Sokszor olyan dolgokat is megtesz, amit alapjáraton nem tenne, viszont a barátnők nyomására beadja a derekát. Ezekből az esetekből kisebb-nagyobb balesetek származhatnak.

Jó, ha tisztában van vele az ember, hogy mennyi alkoholt képes elviselni a szervezete és nem iszik sokkal többet annál, mint amennyit szokott, még azért sem, hogy a barátnői szemében „menőnek” tűnhessen. Az alkohol fogyasztással főleg nyáron kell vigyázni, amikor a fullasztó melegben akár 1-2 sör is képes megártani. Ittasan ugyanis sok őrültséget lehet elkövetni, amit másnap már késő megbánni.

Rengeteg történetet lehetett már hallani olyan fiatal lányokról, akiket részegen megerőszakoltak. Ezért is érdemes egy idegen helyen valamilyen szinten tudatában lenni a dolgoknak. Nem kell totál lecsúszni ahhoz, hogy jól tudd érezni magad. Természetesen a korábbiakban említett társaságtól való elszakadás is könnyű prédává tehet, ezért főleg éjszaka és hajnalban érdemes együtt közlekedni a barátnőddel/barátnőiddel.

Könnyen megeshet, hogy a bulizás során megtetszel egy fiúnak. Akármilyen szimpatikus is, tisztában kell lenned azzal, hogy ő csak egy idegen és nem tudhatod, hogy mik a szándékai veled. Ezért jobb megtartani a 3 méter távolságot. Ha meghív egy italra a kiszemelted, csak úgy fogadd el, hogy elkíséred a pulthoz és a csapostól közvetlenül hozzád kerül az ital, így nincs rá lehetősége, hogy bármit is a piádba keverjen!

A dohányosoknak szintén résen kell lenniük, és nem szabad idegenektől sodort cigit elfogadniuk, mert abba is bármit beletekerhetnek. Érdemesebb még a fesztivál előtt megvásárolni a megfelelő cigi mennyiséget és nem idegenektől kuncsorogni.

Előfordulhat, hogy szingliként találsz egy szimpatikus fiút, akivel a felhevült hangulatnak köszönhetően egymásnak estek és nem tudtok parancsolni a vágyaknak. Remélem mondanom sem kell, hogy ezekre az esetekre érdemes óvszert hordanod magadnál. Így több kellemetlenségtől óvhatod meg magad. A nem kívánt terhességen kívül, számos fertőzést is elkerülhetsz (pl. kankó, szifilisz, HIV-vírus).

Természetesen egy fesztiválon az a cél, hogy jót bulizz, és ne érezd azt, hogy korlátozva lennél. Viszont nem szabad hagyni, hogy a kellemes élmények helyett a későbbiekben negatív kihatása legyen rád annak, hogy túl jól érezted magad. Ezért is érdemes mindig figyelni a barátaidra, akik egészen biztos vagyok benne, hogy ha tényleg igaz barátok, akkor még időben figyelmeztetni fognak téged, ha őröltségre készülsz!

Tóth Alexandra

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!