Életmód Lelkizés

Szeresd a tested, Baby!

Végre itt a nyári szünet! Odakint szikrázóan süt a nap, negyven fok van, és már csak egy csobbanás hiányzik a tökéletes lazuláshoz. Sokan mégsem mernek a strandra menni, inkább otthon próbálnak elbújni a forróság és a kíváncsi szemek elől. De mi tartja vissza őket? Nem más, mint a „Bikini Body” hiánya.

Lassan nincs olyan ember, aki még ne hallott volna róla, hiszen évszaktól függetlenül bármikor belefuthatunk egy olyan cikkbe, ami a tökéletes „Bikini Body” vagy „bikini test” eléréséhez ad tippeket. Nem csoda, hogy egyre többen érzik úgy, az ő alakjuk nem üti meg a mércét… Jobb, ha inkább otthon maradnak…

Pedig ez nem igaz!

Tökéletes test nincs, ezért kár is kergetni ezt az illúziót. Hosszú távon sokkal jobb, ha elfogadod magad úgy, ahogy vagy.

Ha holnap strandra akarsz menni, de kicsit szorongsz miatta, akkor nem az otthonmaradás a jó megoldás. Inkább turbózd fel az önbizalmad a következő trükkökkel:

  • Válassz olyan bikinit, ami a legelőnyösebb számodra! Figyelj a színre, a szabásra, a méretekre. Ha olyan fürdőruhában sétálgatsz a parton, amit „rád öntöttek”, akkor egész biztos sugározni fogod a magabiztosságot.
  • Ne hagyd otthon a strandkendőt! Könnyebb feloldódni, ha plusz egy réteg takar.
  • Ne hasonlítsd magad másokhoz! Lehet, hogy az a magas szőke lány is ideges a szeplői miatt.
  • Indulás előtt nézz tükörbe, és sorold fel hangosan a pozitív tulajdonságaidat és a kedvenc testrészeidet! Szánj rá időt, mert lehet, hogy meglepően hosszú lesz a lista.
  • Kérj őszinte visszajelzést a barátaidtól, hiszen ők egész más szemszögből látnak téged. Fel fogják fedezni a szépségedet.

Gondolj arra, hogy a strand nem kifutó, csak érezd jól magad!

Harsányi Kata

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!