Programajánló Szórakozás

Nincs pénzem nyáron, de nem akarok unatkozni

Sok időnk és energiánk van, de kevés pénzünk. Mit tehetünk, ha le vagyunk égve, de nem bírunk otthon ülni? Adunk néhány ötletet, hogyan lehet a nyár hátralevő részét kevés pénzzel is tartalmasan eltölteni.

Sokak jól bevált unaloműző módszere a filmezés, sorozatnézés. Ha te is közéjük tartozol, és nem is szeretnél ezen változtatni, akkor is lehet egy picit változatosabbá, hasznosabbá tenni ezt a tevékenységet. Nézhetnéd például angolul, vagy legalábbis angol felirattal a filmeket, sorozatokat. Sokkal érdekesebb és szórakoztatóbb így nyelvet tanulni. Észrevétlenül rád fognak ragadni a szavak, kifejezések, s mire visszamész a suliba, észrevehető lesz a fejlődés.

A másik javaslatom: nézz régi klasszikusokat. Nemcsak futószalagon gyártott vígjátékok léteznek, hanem a filmművészet nagyjai által évek, évtizedek óta elismert alkotások is. Hozzátartozik az alapműveltséghez legalább egyszer az életben megnézni ezeket is.

Ha már unod, hogy otthon döglesz az ágyon, megteheted ugyanezt a nagyszüleidnél is, pláne, ha messze laknak tőled, és suliidőben ritkábban jutsz el hozzájuk. Örülni fognak a látogatásodnak, a nagymamád a nagyikhoz méltóan kényeztetni fog mindennel. Sem a kajára, sem a zsebpénzre nem lesz gondod, amíg náluk vagy. Ha még egy kicsit segítesz is nekik a házimunkában, repesni fognak az örömtől és nagyon hálásak lesznek neked érte.

Én elhiszem, hogy kényelmes dolog a semmittevés, de azt ajánlom neked, azért mozdulj is ki a hűvös lakásból. A nagy kánikulában a víz jobban hűt, mint a ventilátor. Nem kell a drága aquaparkokba menni, a különböző gyógyfürdőknek is vannak nyári strandolásra medencéi. A szabadstrandok is tökéletesek, szinte minden folyó és tóparton, valamint a Balatonnál is lehet találni belőlük bőven. Úszás, játék, napozás, lazítás. Családdal, barátokkal tartalmas egész napos program.

Az „ismerjük meg hazánkat – hazai turizmus fellendítése” jegyében ajánlom a túrázást. Tényleg kezd egyre jobban kiépülni sok szép útvonal, érdemes néhányat felfedezni közülük. Ha kevésbé vagy sportos, akkor is bőven találsz számodra megfelelőt, itthon nemigen kell számolni durva hegyi tereppel. Előny továbbá, hogy az erdőkben árnyék és nyugalom van, el lehet kicsit vonulni a nyári nyüzsgéstől. Azonban szerintem azért ez sem feltétlen egy magányos program, érdemes ide is barátokkal vagy családdal menni.

További tippek hamarosan!

Radva Luca

 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!