Csajozás & pasizás Szex & szerelem

Mit jelent, ha folyton néz?

Csilla most hetedikes egy budapesti általános iskolában. Úgy érzi, mintha ebben az évben valami megváltozott volna. Ugyanis az egyik nyolcadikos fiú, Balázs, aki már régóta tetszik neki, az utóbbi időben furcsán viselkedik, Csilla pedig nem érti, hogy mi történik.

Beégés

Eddig is sokat beszélgettek, de mostanában más lett az egész. Ha összefutnak az iskola folyosóján, sokáig szemeznek. Viszont ha megállnak beszélgetni, és Balázs továbbra is ’úgy’ néz rá, Csilla zavarba jön, elkezd izgulni és úgy érzi, nem tud egy összefüggő mondatot elmondani. Ez persze kész katasztrófa. Hogy fogja így felhívni magára Balázs figyelmét?!

Gondok

Másrészt nagyon zavaró, hogy Csilla nem képes megfejteni Balázs viselkedését: miért van az, hogy egyik nap Balázs egész nap irkál neki chaten, utána meg nem is foglalkozik vele napokig? A suliban ugyanakkor látja, hogy más lányokkal is beszélget és nevetgél. Ez persze borzasztóan idegesíti, pedig tudja, hogy mindenkinek joga van azzal beszélgetni, akivel akar.

A képesség, amire Csillának leginkább szüksége lenne, az a gondolatolvasás. Pontosan szeretné ismerni Balázs gondolatvilágát. Legfőképp pedig az érdekli, honnan tudhatná meg, hogy Balázs akar-e tőle valamit? Csilla már azon gondolkodik, hogy ő hívja el Balázst valahova, de nagyon fél a visszautasítástól és attól, hogy Balázs utána elmondja az egész iskolának…

Tanácsok

Sokszor egy helyzet azért válik bonyolulttá, mert mi komplikáljuk túl, a megoldás valójában egyszerű. Ilyen esetben például az őszinteség lehet ilyen út. Ha egyenesen elmondod a másiknak, hogy mit gondolsz és érzel, azzal egyrészt megszabadítod magad sok-sok gyötrődéstől, másrészt megleped vele a másikat. Tudom, hogy erre elég nehéz rávenni magunkat, de a hatás gyakran meglepő lehet. Az emberek ugyanis tisztelik az őszinteséget, és hihetetlenül fel tudnak nézni arra, aki nem taktikázik, és nem manipulál.

Najó, de hogyan?

Egy egyszerű kérdés valahogy így nézhet ki; „Balázs, az a helyzet, hogy tetszel nekem, és mostanában úgy érzem, mintha én is tetszenék neked. Ugyanakkor nagyon félek, hogy esetleg rosszul értelmezem a dolgokat.” Hidd el, egy ilyen vallomástól csak pislogna!  Ha ezt túl erősnek érzed, fogalmazhatsz kicsit enyhébben is, pl. „Balázs, úgy vettem észre, mintha megváltozott volna köztünk valami mostanában… van kedved beszélgetni erről?”.

Persze sok múlik a másik válaszán, hiszen ha elutasít vagy kinevet az felérhet egy jeges zuhany érzésével. Na de akkor nyersz vagy veszítesz ebben a helyzetben? Egy kicsit mindkettő, mivel kiderülhet, hogy nem érdeklődik irántad, azonban legalább megtudtad, mit gondol, így nem fogsz ezen tovább gyötrődni és túl tudsz rajta lépni.

Papp Valentina

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!