Életmód Közélet

A Tumblr egyben tartja a korosztályunkat

Sokan mondják, hogy ez az oldal az elfogadásról szól, de ez valójában nem így van. Na de mi is a Tumblr lényege?

“A tumblr végre egy hely, ahol őszintén leírhatom, mit érzek, anélkül hogy valaki elítélne.”

“A tumblr egy életérzés.”

” A tumblr oldalra kiírhatom amit nem mondanék el senkinek, és máris sokkal könnyebb, hiszen biztos lesz valaki, aki hasonlóan érez mint én.”

De vajon tényleg ilyen ártalmatlan és jó ez az oldal? A mi korosztályunkból nagyon kevesen vannak, akik nem ismerik vagy nem használják a tumblr-t, illetve a tumblrgirl/tumblrboy stílus is nagyon felkapott mostanában. Erre az oldalra rosszat és jót egyaránt posztolnak, és ez nagy hatással van a felhasználókra. Sokan úgy gondolják, hogy a depresszív hangulatú posztok miatt az egész oldal értelmetlen, és az “internet női wc-jeként”jellemzik, annak ellenére, hogy nemcsak lányok/nők használják. Mások viszont ellentétes véleménnyel vannak, és azt mondják, hogy ez az oldal sok problémájuk leküzdésében segített nekik. De vajon mi az igazság? A tumblr-el kapcsolatban sem szabad fekete-fehéren látnunk a helyzetet. Minden attól függ, hogy mire használjuk. Sok olyan poszt van, ami segíthet motivációt találnunk, és ha az ilyen kiírásokat erősítenénk oldalainkon, teljes biztossággal mondhatnánk, hogy a tumblr a legértelmesebb közösségi portál.

Sokan hangoztatják, hogy ez az oldal azért van, hogy elfogadjuk magunkat és másokat. De ez nem feltétlenül van így. Kétségkívül ösztönöz erre, de sokkal fontosabb tulajdonságai vannak. Egyben tartja a korosztályunkat és segíthet tudatosítani, hogy nem vagyunk egyedül. Viszont néhány ember tényleg arra használja ezt az oldalt, hogy a depresszióját élje ki. Egy bizonyos határig ez teljesen elfogadható, és a tumblisok nagy előnye általában, hogy szeretnek segíteni másokon, de ha ez a depresszív hangulat eluralkodik az oldalon, akkor az sajnos könnyen átragadhat másokra, akár ránk is. Ezen kívül ennek is van sajnos árnyoldala, hiszen akad olyan, aki csak figyelemre vágyik, és itt éli ezt ki, depressziós, szomorú idézetek írogatásával. Ezáltal mi is rosszul fogjuk érezni magunkat anélkül, hogy valódi okunk lenne rá.

Végezetül elmondhatjuk, hogy a tumblr egy nagyon jó ötleten alapuló közösség, nem akarok senkit lebeszélni a depsi postokról, de azért ezt sem szabad túlzásba vinni, de ha  negatív érzésekkel küzdesz, ne félj szólni! Akár nekünk, akár a szüleidnek. A lényeg hogy ne tartsd magadban.

Molnár Márti

 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!