Életmód Mozgás és étkezés

Ezt a drogot használja a legtöbb magyar

Nem meglepő.

A hivatalos adatok alapján még mindig a fű a legnépszerűbb kábítószer, amelyet főként 18-34 éves fiatalok használnak.  Igaz, hogy a fiatal felnőttek körében egyre kevesebben fogyasztanak kannabiszt, viszont más tiltott szerek mint az ecstasy, kokain és amfetaminok használati gyakorisága tíz éve folyamatosan nő, de egyre jobban terjednek az új szintetikus szerek is, amelyek nagyon hamar, elég para egészségkárosodást okoznak. Korábban készítettünk egy rehabra került kamasszal interjút, aki komoly betegségeket köszönhet pl. a biofűnek.

Később pedig kipróbáltam a biofüvet is, de ezt csak fél évig használtam, mert nagyon rosszul lettem tőle. Utólag kiderült, hogy akkumulátorsav, meg patkányméreg volt benne, de le is álltam vele, nem akartam tropa lenni. Nagyon magas volt a vérnyomásom, rettentően vert a szívem, azt hittem meghalok.

Többször kerültem intenzív osztályra, és kialakult egy autoimmun betegségem is, továbbá pánikbeteg lettem. Előfordult, hogy attól féltem, valaki a metró alá fog engem rúgni, vagy én teszek kárt másban ilyen módon. Elkezdtem félni magamtól és az emberektől is, az utcára sem mertem kimenni. 

mondta akkor nekünk Bé, aki azóta kijött a rehabról és tök jól van. Erről is mesélt nekünk.

“Nehéz egy drogosnak tanácsot adni” | Egycsónakban

Bével korábban a Ráczkeresztúri drogrehabon találkoztunk pár hónapja. Azóta kikerült és új életet kezdett. Most újra beszéltünk vele, és megkérdeztük milyen a kinti lét. Bé több hónapos rehabilitáció után fokozatosan szokott vissza a városba. „Erre azért volt szükség, hogy megismerkedjek azzal, milyen józanul kint a világ.

Ha hasonló helyzetben vagy, esetleg akad olyan a környezetedben, akinek problémája van a drogokkal, itt tájékozódhatsz ingyenesen, és név nélkül. 

Ha pedig már készen állsz arra, hogy rehabra menj, itt találsz hasznos információkat.

egycsonakban.hu

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!