Mások kérdezték

Meleg a volt barátom, hogyan tegyem magam túl ezen?

Kérdés

16 éves lány vagyok. Öt hónapja van barátom. Az előző barátommal bonyolult módon lett vége a kapcsolatnak, ugyanis iskolát váltott és meleg lett…Szóval többet érzett a fiúk iránt. A baj az, hogy a jelenlegi kapcsolatomba is belehúzom ezeket a régi sérelmeket. Emiatt a mostani barátommal mindig összeveszünk, mert azt gondolja, hogy attól félek, még egyszer megtörténhet ez. Ő is iskolát váltott, és tudom, hogy attól még nem lesz meleg ő is. De segítséget szeretnék kérni: hogyan lehetne ezeket a régi dolgokat elfelejteni? Mit tegyek, hogy ezekre ne gondoljak?

Válasz

Szia!

Zűrösnek hangzanak a dolgok nálad, de a leveled alapján nagyon tudatosan próbálod kezelni a helyzetet, le a kalappal!

Az nagyon sokat számít egy kapcsolatban, ha felismerünk egy problémát, és megpróbálunk a megoldáson dolgozni, úgyhogy szuper, hogy – bármennyire is nehezen megy egyelőre – próbálod nem összemosni a volt barátod dolgait a jelenlegi batároddal! Ahogy Te is írtad, attól, hogy felvették a másik iskolába, nem lesz valaki meleg. Ha nem látsz eddig rá jelet, hogy a mostani barátod is jobban kedvelné a fiúkat, akkor valószínűleg nincs mitől tartanod.

Persze érthető, hogy a rossz tapasztalatod miatt kicsit aggódsz. Én azt javaslom, adj egy kis időt a dolognak. Ha most veled van, az azt jelenti, hogy téged kedvel jobban mindenki másnál, ha pedig később úgy döntene, hogy a fiúkat szereti, akkor úgysem egymásnak szánt titeket az ég!

Kitartás, és ahogy eddig is ügyesen csináltad: ne keverd össze a jelenlegi barátodat az előzővel, figyelj inkább őrá úgy, ahogy van! 😉

Szép napot,

Orsi

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!