Életmód Mozgás és étkezés

Mi az az Ooho?

Mi az az Ooho?

Eszik vagy isszák?

Gondoltál már arra, hogy a vizet inkább enni kéne? Fura, igaz? Pedig érdemes eljátszanod a gondolattal, mert idén piacra dobják az Ooho-t, vagyis az ehető buborékokat.

Az új találmány célja nem más, mint a víz tárolása műanyag palackok nélkül, mivel így sokkal kevesebb terhelés érné a környezetet és a hulladékkezelést. Az „Ooho gyakorlatilag egy ehető kulacs, pohár, palack – ki minek gondolja”- írja a hvg.hu.

A buborékot tulajdonképpen egy ehető membrán veszi körül. Az embernek nincs más dolga, mint ráharapni a szilikon implantátum-szerű csomagolásba burkolt vízgolyóra, és lenyelni azt.

Nyilván a hazai piacon idén még nem túl nagy az esélye annak, hogy összefutunk az új találmánnyal, viszont külföldön már lehetséges, hogy fognak találkozni vele az emberek, de csak futóversenyeken vagy fesztiválokon.

Az Ooho előnye a korábbiakban említett környezet kímélésen kívül, a kisebb tárolhatóság. Viszont a csomagolásnak megvannak a hátrányai is. A fejlesztőknek ugyanis figyelniük kell arra, hogy a buborékokat úgy lehessen tárolni, hogy minél higiénikusabb legyen. A PET-palackoknál ez a probléma kevésbé szembetűnő, mivel az emberek csak az üveg oldalát fogdossák össze és a kupak megvédi a palack azon részét, amelyet a szánkhoz teszünk.

De mi lesz a helyzet az Ooho-val? Beváltja a hozzá fűzött reményeket? Mivel még elég kevés információ található erről a találmányról, ezért nehéz lenne megmondani. Mindenesetre idővel kiderül, hogy a műanyag üvegeket felváltják-e a buborékok.

Addig is itt egy videó az ehető vizespalackokról

Tóth Alexandra

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!