Drogprobléma Ha bajban vagy

A rehab nem börtön

Minden gondolatod akörül forog, hogy honnan szerezhetnél cuccot, de már eladtad mindenedet, és a barátaid is mind anyagoznak?  A suliból is túl sokat lógtál és fogalmad sincs mi lesz veled? Ha már úgy látod, tényleg kimaxoltad a gázfaktort, és nem érzed jól magad a bőrödben, mert már az egészségeden is megérzed a sok biofüvet, gyógyszert, alkoholt vagy egyéb drogokat, akkor érdemes ellátogatnod egy drogrehabilitációs otthonba, ahol nyugodt körülmények között újragondolhatod az életedet.

Magyarországon ezek az intézmények teljesen nyitottak, ami azt jelenti, hogy nem zárnak be akaratod ellenére, bármikor otthagyhatod a terápiát, ha úgy érzed, nem állsz még erre készen. Lehetőséged van bizonyos keretek között netezni, telefonálni, fogadhatsz látogatókat és te is kimehetsz, de mindent csak meghatározott időben. Sok szabály van, de túl lehet élni. Fontos, hogy ezek a helyek nem csak drogfüggőket, hanem viselkedési addikcióban (net- és számítógép függőség, játékszenvedély) szenvedőket is fogadnak.

Az újonnan épült ráczkeresztúri Fiatalok Drogterápiás Otthona 10 és 18 év közötti fiúk számára biztosít szuper szobákat, számos terápiás foglalkozás mellett lehetőség van sportolni, zenélni, hatalmas filmszobában pedig hozzád hasonló, gyógyulni vágyó srácokkal kapcsolódhatsz ki. A bejutáshoz részt kell venned egy felvételi beszélgetésen, amely során megállapítják, hogy valóban elég motivált vagy-e ahhoz, hogy fél évre beköltözz. 

Feltételek a beköltözéshez

Szermentesség

Motiváció a gyógyulásra

TBC lelet (6 hónapnál nem régebbi)

HIV, Hepatitis szűrés

Háziorvos (eü. állapotfelmérés)

Szakorvosi beutaló (gyermekpszichiáter)

Személyes iratok

A bentlakás díja havi 30.000. ezer forint

Cím: 2465 Rárczkeresztúr, Madách Imre u. 4.

Telefon: 06 (25) 522-101

E-mail: kozponti@tinirehab.hu

Honlap és Facebook

 

*

A ráczkeresztúrihoz hasonló intézmény működik még Szatymazon is, a Dr. Farkasinszky Terézia Drogcentrum, amelynek van gyermek- és ifjúsági addiktológiai rehabilitációs részlege. Ide is ugyanolyan feltételekkel lehet bekerülni, viszont az ellátás ingyenes. A bejutáshoz felvételi vizsgálatra van szükség, amelyre előzetes egyeztetés alapján kerül sor Szegeden (Fésű utca 4.), ahol megállapítják, hogy valóban függő vagy-e, és tényleg akarsz változtatni, vagy csak a szülők szeretnék, hogy leállj. 

Cím: 6763 Szatymaz, Kossuth Lajos utca 1. 

E-mail: ifirehab.szatymaz@gmail.com

Telefon: 06 (62) 428-202

*

Az Emberbarát Alapítvány rehabilitációs intézete az egyetlen hely az országban, ahol lányokat is fogadnak. Itt a leghosszabb a terápiás idő, a legrövidebb szakasz is 9 hónapig tart, viszont az ellátás teljesen ingyenes. Jelentkezni felvételi beszélgetésre minden csütörtökön négy órától lehet. 

Cím: 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. (Cserkesz utca – Román utca sarok)

E-mail: emberbarat@emberbarat.hu

Telefon:  (+36 1) 431-9792

Honlap és Facebook

 

 

 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!