Kultúra Szórakozás

Bexivel együtt sírunk és nevetünk

A Szent Johanna gimi című, nagy sikert arató sorozat után, Leiner Laura újabb szériába kezdett. Az első kötet Késtél címmel jelent meg a Gabo kiadó gondozásában. A letisztult és tetszetős pink-fekete kombó hamar szemet szúr mindenkinek, és ha kinyitjuk, muszáj megvennünk, hiszen olvastatja magát. 

Emlékszem, amikor három évvel ezelőtt – akkor még nyolcadikosként, egyből rohantam a könyvesboltba, hogy megszerezzem. Az eddigi könyveket ismerve, én is egy újabb naplóregényre számítottam, egy plátói szerelemmel és legjobb barátnőkkel, akikre mindig számíthat az ember. Röviden, egy csajos, rózsaszín regényre. Ehhez képest a főszereplő rocker csajszink magántanuló, nincsenek barátai, csupán a családja, a menedzsere és Aszádék. A pasija kidobta, így se szerelem, se csajos vásárlások…

Ugyan nem erre számítottam, de elkezdtem olvasni és imádtam. A Késtél-t, amelynek középpontjában egy tehetségkutató műsor áll, ahová Budai Rebekát, más néven Bexit hívták sztárvendégként, hogy a döntőben énekeljen egy fiúval. Kénytelen elvállalni, hiszen ez hatalmas reklám a megjelenő lemezének. Ezzel egy olyan zavaros és zűrös hét kezdődik számukra, ami végén minden máshogyan alakul, mint eredetileg tervezték.

A sorozat következő része, a Hullócsillag szintén egy dal címét viseli. Bexi lemezének sikerét élvezi, azonban Márk (olvasd el, és megtudod ki ő) ugyanúgy egy lett sok közül. Menedzserük igyekszik a feltörekvő tehetséget segíteni, amikor is jön egy ajánlat a romlott majonéznek köszönhetően, amire egyből lecsapnak, és kezdetét veszi egy kalandos londoni utazás.

Az Illúzóban Bexi ennél elveszettebb már ne is lehetne. Csalódik a barátaiban, Márk nem beszél vele, és még alkotói válságba is kerül. A kérdés az, hogy helyre jönnek-e a dolgok, vagy el kell fogadni, ami történt?

A Nélküled inkább a fiatalok kapcsolatairól szól. Mindenkinek megvan a saját helye, vagy van, amin nem lehet változtatni? Be lehet-e fogadni új tagokat a jól összeszokott csapatba? És mi van az exekkel? Bonyodalom bonyodalom hátán, de vajon össze tudnak tartani?

A Valahol egy tökéletesen megcsavart, igazi fesztivál sztori. Bexinek két fiú közül kell választania, miközben mindent felkavarnak a koncertek, az együttesek, a múlt és a megválaszolatlan kérdések. Izgatottan fut a szemünk a sorokon, várjuk a következő történéseket, vajon mi történik. Csak reménykedhetünk a legjobbakban, hogy jól döntenek -e a kedvenceink.

Ezt a sorozatot csak ajánlani tudom, hiszen Leiner Laura olyan érzékletesen írta meg Bexi karakterét, hogy azzal együtt sírunk és nevetünk.

Balázsi Borbála

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!