Kultúra Szórakozás

Szerelem, gyűlölet és minden, ami a kamaszkorba belefér

Az élet során mindenkit érnek felkavaró szerelmek, változások, költözések. Egy hirtelen meghozott döntés miatt, akár totálisan rossz irányba is mehetnek a dolgok. Az érettségi alapból nehéz, hát még akkor, ha szerelmi bonyodalmak és drogos balhék is megtalálnak.

Johanna hatalmas változásokon megy keresztül, mert a fővárosi, nyüzsgő életből hirtelen egy unalmas kis faluban találja magát, szüleivel ugyanis vidékre kellett költöznie. A budapesti mozizásokat és plázákat  felváltja az unalom. Johanna érettségi előtt áll, ezért nem csoda, hogy minden vágya visszakerülni Budapestre.

A lány tiltakozása ellenére, itt kell majd az utolsó gimis évét járnia és egyben érettségiznie is. A faluba kerülve nem ismer senkit, csak az unokatestvérét Esztert. Elsőre úgy tűnhet, hogy a gimi utolsó éve nem tartogat túl sok izgalmat Johannának. Azonban képbe kerül egy régi barátság, amiből szerelem lesz.

A lány egyéb bonyodalmakba is kerül, amikor osztálytársa hódításának, Kristófnak enged. A fiúval annyira megromlik a viszonyuk, hogy Johannát megveri az utcán. Amikor már a dolgok rendeződnének a lány életében, megjelenik egykori szerelme Arnold, aki szintén durván bánik vele. Egy nap Johanna otthonába tör és meg akarja erőszakolni, mindezt drog hatása alatt. Az ex ugyanis drogproblémával küzd.  Szerencsére Csaba, az egykori barát, akivel időközben szeretők lettek, megmenti a lányt, majdnem az élete árán is. A szerelmes fiút Arnold dulakodás közben kilöki az ablakon, aki a sérülések következtében kómába esik.

Johannának tehát egyáltalán nem telik unalmasan az utolsó éve,de vajon hogyan végződik ez a szerelmi dráma? Szilágyi Heléna Utazás a múltba című izgalmas regényét ajánlom mindenkinek, aki szereti a felkavaró, mozgalmas történeteket.

Szilágyi Heléna: Utazás a múltba, Colorcom Media, 2016,

Zatureczki Ivett

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!