Életmód

Internetfüggők klinikája

Horvátországban most már nem csak az alkoholistákat, drogfüggőket kezelik, hanem az internet rabjait is. De mi számít kóros internethasználatnak? 

Irena Rojnic Palavra pszichiáter szerint, elsősorban olyan fiatalok kezeléséről van szó, akik képtelennek mutatkoznak a normális életre az internet, a számítógépes játékok és a mobiltelefon megvonása után.

A pszichiáter elmondása szerint, nem könnyű felismerni az internetfüggőséget.  “Amennyiben valaki négy-öt órát tölt naponta a világhálón, és közben nem végzi el az iskolával vagy munkával kapcsolatos feladatait, az már jel. Továbbá ha egyre több és több időt töltünk a számítógép előtt vagy okostelefon társaságában, és elveszítjük az időérzékünket, valamint  problémáink adódnak emiatt a munkahelyünkön, az iskolában és a családban, de semmit sem tudunk tenni ellen, ideje, hogy szakember segítségét kérjük”  – mondta a szakember.

Jelenleg azonban nincs pontos adat arról, hány internetfüggő van az Horvátországban. A megállapítások szerint a lakosság közel 11 százaléka szenved ebben a szenvedélybetegségben, vagyis országszerte körülbelül 400 ezer ember.

Cikk forrása

Zatureczki Ivett

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!