Drogprobléma Ha bajban vagy

Ingyenes segítség

Név nélkül és ítéletmentesen – mi is az az alacsonyküszöbű szolgáltatás?

Ha problémás szerhasználattal küzdő fiatal vagy, esetleg van olyan barátod/rokonod, akinek gondja van függőséget okozó szerekkel, akkor az alacsonyküszöbű szolgáltatást nyújtó helyek felkeresése jelentheti az első lépést a gyógyulás felé. Ezek olyan intézmények, ahova simán besétálhatsz, és elmondhatod a problémádat az ott dolgozó szociális munkásoknak, pszichológusoknak, vagy addiktológiai konzultánsoknak. Nem csak a beszélgetés ingyenes, hanem a további tanácsok is. Az alacsonyküszöbű ellátással foglalkozó helyek azért vannak, hogy elindítsanak téged a felépülés útján, vagy segítsenek neked abban, hogy átértékeld a dolgaidat. Ezek barátságos helységek, ahol lehetőséged van ingyen netezni, beszélgetni, vagy csak meginni egy teát. Ne félj, senki nem fog elítélni, azért vannak, hogy neked jobb legyen, és csak akkor kell letenned a cuccot, ha már te is készen állsz rá, senki nem fog kényszeríteni semmire, sőt nem kell regisztrálnod, így a nevedet sem vagy köteles megadni. 

Budapesti pontok

Tiszta Jövőért Alapítvány – 1143 Budapest Tábornok utca 11/B

9:00 és 17:00 óra között fogadnak kamaszokat, szülőket, hozzátartozókat. Vállalnak ingyenes segítő beszélgetéseket, és lehetőséged van pszichoterápiára is járni. Ha már megszületett benned az elhatározás, hogy rehabra menj, akkor segítenek neked felkészülni előgondozás keretében a bentiekre. A konzultáció előzetes egyeztetés alapján történik. Anonim módon veheted igénybe az alacsonyküszöbű szolgáltatásaikat, csak akkor kell a nevedet megadnod, ha terápiás kapcsolat alakul ki. 

Telefon: +36 1 460 9671

HonlapFacebook

Megálló Csoport – 1084 Budapest, József utca 49.

Reggel 9:00 és este 19:00 óra között bátran látogass el a Megálló Csoporthoz, mert ott mindig történik valami. Azon túl, hogy meghallgatják a problémádat, és segítenek irányt mutatni a továbbiakban, olyan fiatalokkal töltheted az idődet, akik teljes mértékben megértenek téged, mert egy csónakban eveztek. Önismereti csoportjaikba előzetes jelentkezés nélkül bármikor csatlakozhatsz,  ahol megismerheted mások helyzetét és tisztába jöhetsz saját magaddal. Ezen kívül rengeteg szabadidős tevékenység és sok színes program közül választhatsz. Szóval, ha szeretnél jógázni, sütit sütni, zenélni, Hip-Hop táncot tanulni, vagy csak egy kicsit pingpongozni, a Megálló kapuja nyitva áll előtted. 

Telefon: +36 1 303 65 74

HonlapFacebook 

Válaszút Drogkonzultációs Iroda – 1122 Budapest, Csaba u. 3.

A Széll Kálmán tér mellett 9:30 és 12:00, illetve 13:00 és 18:00 óra között mehetsz be, ha éppen magad alatt vagy és úgy érzed nincs kivel megbeszélned a problémáidat, esetleg csak lelazulnál egy húzósabb este után. Itt sem gond, ha még nem tudod, hogy merre tovább, az iroda segítő szakemberei tudni fogják, hogyan kezeljék a felmerülő problémáidat. Ha úgy érzed, a gondok nagy része otthonról fakad, gyere el szüleiddel, hiszen ingyenes családterápia keretein belül lehetőségetek van kibeszélni a bajokat. 

Telefon: +36 1 224 01 22

Honlap, Facebook

Nyitókép forrása: Megálló Csoport Alapítvány

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!