Életmód Filózás

Halogatás mesteri figyelem!

Biztosan te is sokszor halogattad már a dolgaidat, és pontosan tudod, hogy ez mennyire rossz érzés. Sajnos én is azoknak a táborát erősítem, akik mindent az utolsó pillanatban csinálnak. Ezt a cikket is halogattam, de végül rájöttem, hogy meg kell írnom azért, hogy segíthessek nektek.

Amikor ígéretet szegünk meg, akkor úgy érezzük, cserben hagytuk azt a személyt, akinek ígéretet tettünk, sőt magunknak is csalódást okozunk, hiszen többet vártunk el magunktól is. Egyébként örök szabály: minél tovább halogatunk egy dolgot, az annál rosszabb lesz. Mielőtt megszegnénk ígéreteinket gondoljunk a következményekre, hiszen előfordulhat, hogy ezzel olyan ember bizalmát veszítjük el aki nagyon fontos nekünk.

Mivel semmi értelme az olyan ígéreteknek, amelyekről előre tudod, hogy nem fogod megcsinálni, ezért ha nem vagy magadban biztos, ne tegyél ígéretet.  Csak azért nem kell megígérni valamit, mert az a személy nagyon fontos a számodra vagy tetszik neked. Azzal, hogy nem tartod magad a szavadhoz sokkal nagyobb csalódást fogsz okozni, mintha simán nem ígérnél meg neki semmit. Ne akarj másoknak megfelelni, ha még saját magadnak sem tudsz.

Abban az esetben, ha már megígértél valamit, akkor tartsd is be, még akkor is, ha ezért le kell mondanod a szabadidőd egy részéről, mert megéri.  A feladat elvégzése után büszke leszel magadra, és nagy teher esik le rólad. Nem érzed magad idegesnek és nem is fogsz már többet szorongani, valamint a másik fél is boldog lesz.

Ha úgy érzed, nem tudod megcsinálni a feladatot, amit rád bíztak, akkor tárgyald újra az ígéretet. Ez nem számít megszegésnek. Nem kell egyből azt mondanod, hogy nem vagy rá képes csak annyit, hogy megteszed, ami tőled telik és olyan határidőt szabj meg, amiről biztosan tudod, hogy megugorható.

Cikk forrása, kép forrása

Góth Júlia

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!