Sulis témák

Ezért nem tudsz nyelvvizsgázni

A nyelvvizsga megszerzése lassan elengedhetetlen lesz a továbbtanuláshoz, pár év múlva csak az felvételizhet, akinek legalább B2-es szintű, igazolt nyelvtudása van.

 „A szakmában senki nem érti, miként lehetséges az, hogy a gyerekek a közoktatásban csaknem ezer órát tanulnak nyelvet, de nem képesek arra, hogy letegyenek egy középfokú nyelvvizsgát az érettségiig”

  • mondta Salusinszky András a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke a Magyar Időknek. 

A nyelviskolában feleannyi idő alatt is fel tudnák készíteni a tanulókat egy sikeres nyelvvizsgára. Azért nincs jó eredmény az országban, mert a nyelvvizsgázni akarók között a többségnek nincs lehetősége különórákra járni.

Muszáj lesz vizsgát tenni,

ugyanis 2020-tól csak az felvételizhet felsőoktatási intézménybe, akinek B2-es szintű igazolt nyelvtudása van. Ma a diákok fele enélkül érettségizik, a másik fele fizetett tanfolyamokkal szerzi meg a tudást, pedig egyik iskolában sem kevés a nyelvórák száma. A fiatalok többsége egyelőre be tud jutni nyelvvizsga nélkül is bizonyos egyetemekre, viszont a diplomáját csak az veheti át, akinek megvan a vizsgája.

Nyelvvizsgáról szóló cikksorozatunk első részét itt olvashatod, amelyben segítünk eligazodni a különböző vizsgatípusok között.

Zatureczki Ivett

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!