Csajozás & pasizás Szex & szerelem

„A férfiak manapság annyira gyávák”

Randizni sokak számára stresszes tapasztalat: a  pánik, amikor nem tudjuk eldönteni, hogy mit vegyünk fel, a gyomorszorító izgatottság a találkozás előtt, a félelem, hogy az egész  kínos kudarcba fullad. Persze minderről csak ekkor van szó, ha egyáltalán eljutottunk odáig, hogy megbeszéljünk egy találkozót, ami valljuk be, már önmagában nehézkes tud lenni. 

Nem véletlen, hogy olyan sokan szakítanak a hagyományos randizási szokásokkal, és a modern technika vívmányainak a segítségéhez folyamodnak. A híres Tinder lehetőséget ad arra, hogy könnyebben és gyorsabban ismerj meg embereket. De milyen is valójában egy Tinderen megbeszélt randi? A válasz keresésében egy olyan barátnőm volt segítségemre, aki rendszeresen találkozik az alkalmazáson keresztül megismert emberekkel.

Miért töltötted le a Tindert?

Egy barátnőm ajánlotta. Ő azért kezdte el használni, mert unatkozott, és mondta, hogy milyen jó unaloműző, illetve, hogy milyen jó érzés dönteni az emberek sorsáról, hogy bejönnek-e vagy sem. Már korábban is gondolkodtam, azon, hogy kipróbálom, szóval a barátnőm ajánlására én is letöltöttem pár hónappal ezelőtt.

Mit gondolsz, arról, a mondhatni hatalomról, hogy bármiféle következmény nélkül mondhatsz ítéletet emberekről, anélkül, hogy személyesen találkoznál velük? Vagy, ahogy te is mondtad, hogy „dönthetsz a sorsukról”?

Sajnos fennáll a veszélye annak, hogy elpasszolsz valakit, akit ha megismernél, lehet, hogy bejönne, hiszen itt csupán az első benyomás számít. De az ellenkezője is igaz lehet. Amikor a külseje alapján azt gondolod valakiről, hogy jó, aztán ahogy el kezdtek beszélgetni, kiderül, hogy egyáltalán nem az eseted. Azt is fontos megemlíteni, hogy a mi korosztályunk főleg szexpartnereket keres.

Miért döntöttél úgy, hogy a hagyományos randizás helyett, a Tinderrel próbálkozol?

Mert a férfiak manapság annyira gyávák, hogy nem mernek leszólítani. Vagy, ha igen, akkor az bulikban történik, de azok az emberek általában csak egyéjszakás kalandot akarnak. Azonban azt sem hiszem, hogy a Tinderen fogom megtalálni életem szerelmét, bár azért van néhány jelöltem, az egyik olasz…

Milyen elvárásokkal szoktál érkezni egy-egy ilyen randira?

Nem igazán vannak elvárásaim. Persze mindig félek egy kicsit, hogy milyen maga az ember élőben. Elsősorban amiatt szoktam aggódni, hogy milyen a hangja és mennyire magas. A kínos csendeket is mindig igyekszem elkerülni.

 Eddig hány Tinderen megbeszélt randin voltál? Milyen benyomásokat keltettek ezek a találkozások?

Öt. A tapasztalatok pedig elég vegyesek voltak. Volt olyan srác, akit nagyon szimpatikusnak találtam, de aztán nem lett belőle semmi, illetve előfordult olyan is, akiről rögtön tudtam, hogy semmi közünk nem lesz egymáshoz a jövőben. Például a legelső fiú, akivel találkoztam, Dani. Vele voltak közös vonásaink, és az érdeklődési körük is hasonló volt, de a randi nem volt igazán különleges élmény, nem éreztem azt a szikrát! Utána nem is találkoztunk többet.

Akivel másodjára randiztam – egy színész -,  ő nagyon bejött, azonban nem sokkal a randink után bekerült egy színdarabba, ami túlságosan lefoglalta az idejét, úgyhogy ennek is vége lett.

Nem félsz a „stranger dangertől”? Attól, hogy valami veszélyes szituációba keveredsz a randik során, esetleg olyanra kényszerítenek, amit nem akarsz?

De, nagyon! Főleg, amikor a legelső sráccal találkoztam. Konkrétan görcsbe rándult a gyomrom, arra a gondolatra, hogy egy vadidegennel kell találkoznom. Igaz, hogy előtte heteken át beszéltünk Facebookon, de mind tudjuk, hogy az ember a neten azt mond magáról, amit akar. Azt viszont tudtam, – és ezt ezzel mindenkinek tisztában kell lennie – , hogy olyan helyet kell választani, ahol sok ember vesz körül, mert úgy kicsit nehezebben tudnak elrabolni. Viszont ez nem csak a Tinderre vonatkozik. Ha valaki leszólít az utcán, arra is ugyanúgy igazak ezek a veszélyek és félelmek.

Melyiket részesíted előnyben: a személyes találkozást követő randit vagy a Tinderen megbeszéltet?
Szerintem mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Amikor személyesen találkozol valakivel, akkor pontosan tudod, hogy hogy néz ki, és őszintén én ezt preferálom. Viszont, erre sajnos nincs sok lehetőségem, csak egyszer történt velem ilyen. A netes társkeresés pedig annyiban könnyíti meg a dolgodat, hogy több embert tudsz megismerni, és sokkal rövidebb idő alatt. De én akkor is a hagyományos randizás híve vagyok!

Barczikai Fruzsina

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!