Életmód Filózás

Mennyire ismered magad? Teszteld!

Mennyire ismered magad? Teszteld!

Elég nehéz megfogalmazni egy-egy emberről, hogy milyen is valójában. Sokszor még a saját személyiségünkkel sem vagyunk tisztában, nem hogy másokéval. Éppen ezért az utóbbi napokban kitöltöttem egy személyiségtesztet, amely az interneten található, bárki számára elérhető, és teljesen ingyenes.

Az oldal a személyiség típusokat négy nagy csoportba sorolja. Vannak az analitikusok, a diplomaták, az őrök és a felfedezők. Már ezzel is szemléltetik, hogy mennyire különböznek egymástól az emberek. A főcsoportokon belül találhatóak a személyiség típusok. Minden csoportba négy-négy típus tartozik. Ezeknek az elnevezései igen találóak, és könnyen beazonosíthatóak. Maga a teszt kb. 10 percet vesz igénybe. A lényeg, hogy próbálj meg őszintén válaszolni, még akkor is, ha nehezedre esik. És kerüld a semleges válaszokat! A személyiségteszt 100 állításból áll. Egy-egy állításnál az „egyetértek” és a „nem értek egyet” közötti fokozatok közül kell kiválasztanod egyet, ami a leginkább jellemez. A teszt végén megtudod, hogy a 16 személyiség típusból melyikkel azonosulsz a legjobban.

A végeredmény elképesztő

A teszt könnyen kezelhető, és érdekes állításokat fogalmaz meg, amelyeken érdemes elgondolkodnunk.  A végeredmény pedig elképesztő. Százalékos megosztásban megfigyelhetjük, hogy pl. az öntudatosság vagy az óvatosság jellemez -e bennünket jobban. Ez alatt egy letisztult leírást kaphatunk a személyiségünkről. Az oldal összegzi, hogy a népesség kb. hány százalékát teszik ki az adott csoportba tartozó emberek, valamint azt is, hogy milyen pozíciókat töltenek be felnőtt korukban. A típusok a pozitív és negatív tulajdonságokat is magukba foglalják, ami képes felnyitni a szemünket a rossz szokásainkkal kapcsolatban. Végül néhány híres személyt is felsorolnak, akik szintén az adott típusba tartoznak, így rájössz, hogy mások is egy csónakban eveznek veled.

A tesztet nem csak én, hanem néhány barátom is kitöltötte, hogy könnyebben levonható legyen számomra a következtetés. Direkt olyan embereket választottam, akiket jól ismerek, így őszintén szólva nem is igazán ért meglepetés a típusuk jellemzőit olvasva. A személyes tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy nem csak rám, hanem a közeli barátaimra is igazak voltak a végeredmények.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, és kíváncsi vagy, hogy milyen személyiséggel rendelkezel, akkor katt ide a teszthez.

kép forrása

Tóth Alexandra

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!