Életmód Filózás

“Sokan csúfoltak emiatt”

A hit és a vallás sok ember életében fontos szerepet játszik.  A legtöbben ezt a példát a családból látják. Tizenéves korban azonban a vallás gyakorlása háttérbe szorul, a templomba és hittanra járás teher lesz és ciki. Vannak azonban kivételek, olyanok, akiknek a vallás tiniként is fontos szerepet játszik az életében. Egy görög katolikus hívővel beszélgettünk.

Mit tanít neked a vallásod?

Természetesen próbálok jobb ember lenni.

A barátaidnak is fontos a vallás?

A legjobb barátaim a római katolikus valláshoz tartoznak, és ha az emlékezetem nem csal, akkor pont a péntek délutáni hittanok hoztak össze minket meg az énekkarok. Igen, fontos számukra a vallás, a „vasárnapi partit” általában a misére való buszozás jelenti. Szerintem ilyen téren nagyon jó felé sodort az élet, mármint barátok terén. Nagyon jellemformáló a baráti kör.

Jelentett neked valamikor hátrányt, hogy vallásos vagy? Bántottak már ezért?

Amikor fiatalabb voltam, sokat csúfoltak emiatt. Mármint, hogy fordítva vetek keresztet, meg mert minden héten járok misére. Görögdinnye, ez volt a csúfnevem, ami nagyon fájt, mert én szerettem és szeretek görög katolikus lenni. Természetesen egy idő után jobban kezeltem a helyzetet, nem vettem fel, visszavágtam és egy idő után abbamaradt.

Radva Luca

kép forrása 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!