Kultúra Szórakozás

Család, barátok, pasik, én…

A Fangirl mindenkit magával ragad, aki egy kicsit is visszahúzódó. Vagy néha egyedül érzi magát, vagy irtó szerelmes…

A Fangirl főhőse Cath épp most kezdi az egyetemet. Az új hely új kihívásokat tartogat, de a rengeteg újdonságnak nem csak jó oldala van. Cathnek meg kell találnia a helyét, ami úgy tűnik, nem is olyan egyszerű. Csendes lányként meg pláne nem! A történetben megismerhetjük, hogyan oldódik fel Cath az új közegében, miközben megpróbálni kicsit eltávolodni, de nem elszakadni a családjától.

Hogyan köt barátságokat az, aki nem mer megnyílni? Hogyan lesz szerelmes, és hoz össze egy épkézláb kapcsolatot, ha nem bízik önmagában? Meddig normális aggódni valakiért, akinek pont az lenne a dolga, hogy ránk vigyázzon?

Ezek mellett persze még sok más kérdést kellett feltennie magának, és olvasás közben akaratlanul mi is ugyanezt boncolgattuk. Család, barátok, pasik, én… kik vagyunk?

Egy kis ízelítő:

„Cathnek nem kellett túl hangosan olvasnia, hogy Levi ennyire közel volt hozzá. Ez jó volt, mert a hangja eddigre szinte elment. (Elment.) Istenem, Levi olyan közel volt, és olyan meleg volt, és annyira Levi szaga volt, hogy Cathnek könnybe lábadt a szeme. Elfáradt a szeme. Ő is elfáradt.”

Harsányi Kata

Rainbow Rowell: Fangirl, Scolar kiadó, 2015, 448 oldal, 3250 forint. 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!