Életmód

Új év, új divat

Új év, új divat

A 2017-es év divatja ismét eltérő lesz az előző évektől. Idén a csík, a virág, a zöld, a nude és a fekete fog hódítani.

Rengeteg ruhában megjelent eddig is a virág minta, de idén még többet láthatjuk majd. Nemcsak tavasszal, de a téli napokon is népszerű lesz. Szoknyákon, ruhákon már megszokhattuk a virágdekort, de most a farmereken és sapkákon is megjelenik. Már most a boltokban is pillantottam meg olyan nadrágot amelynek a fenék részén egy hatalmas pirosló rózsa volt. Szokatlan, de nagyon ütős.

Nyoma sincs a neonnak és az erős színeknek, lágy pasztellek és harmonikus, életigenlő árnyalatok jönnek divatba. Az átmeneti kabátok és a farmerek is elhagyták az eddigi megkötött színeket, és a szivárvány minden szolid színében játszanak. Semmi sem volt divatosabb a vállvillantós felsőknél, ruháknál. Ráadásul ez bármely testalkatnak ideális.

Elég érdekes, de mégis bevált újdonság következik: a kihajtott derék. Nemcsak szoknyákban, de nadrágokban is divatos lesz. A derekat optikailag vastagító, viszont a kisebb pocak és úszógumi eltüntetésére alkalmas fazon.

Ismét divatos lesz a csíkos mintázat is. Amellyel szintén csalhatunk optikailag az alakunkon. Nem sokan tudják az alakjuknak megfelelően válogatni a csíkos mintázatú ruhadarabokat, ugyanis  a vízszintes csíkozás vastagít, míg a függőleges csíkok vékonyítják az alakot.

Már tavaly tavasszal is megjelent az „alufólia” szín. Az ezüstszín nem csak táskán, nadrágon, felsőn, hajgumin stb. Idén sem lesz ez másképp, ismét hódít a fényes, csillogó anyag.

Akik eddig rockerek voltak, most a divatba is remekül beépültek, hiszen a rockker stílus 2017-ben hódít csak igazán. A choker nyaklánc sem tűnik el, ismét menő lesz.

Az év színei

A Pantone 15-0343-as árnyalatot, vagyis a lombzöldet választotta 2017 hivatalos divatszínévé a Pantone Intézet. Ezen kívül minden szinte minden üzletben megjelenik majd a sárga, és a nude, azaz testszín is.

De mi is az a Pantone Intézet?

Az 1963-ban alapított PANTONE LLC világszinten ismert és elismert szervezet, amely a legváltozatosabb ipari területeken működő gyártók és kereskedők számára a kommunikációs feladatoktól a tervezésig egyaránt használható standard színrendszert alakított ki. Kódszámokkal és fantázianevekkel ellátott gyűjteményükből a különböző ipari ágazatok számára külön színrendszereket állítottak össze. A kiadványokat, csomagolásokat kidolgozó grafikusok, a belsőépítészek, lakberendezők részére és a divattervezőknek egyaránt speciális színkatalógusok állnak rendelkezésükre. Ezen kívül minden évre, sőt azon belül a tavaszi/nyári és őszi/téli szezonokra is külön trendelőrejelző összeállításokat készítenek, amelyek segítségével könnyebben értékesíthető, népszerűbb termékek gyárthatóak – legalábbis ami a színüket illeti.

Zatureczki Ivett

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!