Mások kérdezték

“Én nem vagyok olyan lány”

"Én nem vagyok olyan lány"

Szia!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy évfolyamtársam, aki szerelmes belém. Mindketten nyolcadikosok vagyunk. Tavaly voltunk egy táborban, ahol ezt elmondta aztán sokat voltunk együtt, és senki nem hagyott békén minket, mindenki azt mondogatta, hogy jöjjünk össze, meg ilyenek. Belementem, megfogtam a kezét egy napra, de nagyjából ennyi is volt. Sok minden volt, amit nem kedveltem benne. Valahogy nem éreztem úgy, hogy én egy olyan lány lennék, aki ilyeneket csinálna. Folyamatosan elküldte a barátnőmet, és egyre jobban kezdtem utálni. Ez tavaly volt. Idén kevesebbet beszélgettünk, viszont sokat néztem őt szünetekben, és rájöttem, hogy külsőre tetszik. Ahogy észrevette, hogy nyitok felé, megint elkezdtünk beszélgetni. Még mindig van, amit nem kedvelek benne, és nagyon félek, mert ő nagyon akarja, hogy összejöjjünk, én meg nem akarom, hogy megint az legyen mint tavaly, hogy megint eljátszom hogy van esélye, aztán a végén mégsem. Mert igazából fogalmam sincs, egyszer azt érzem, hogy jó  lenne, egyszer pedig azt, hogy nem. Én nem vagyok olyan, mint a többi lány, bár ebből az üzenetből úgy tűnhet. Nem szeretem, ha fogják a kezem, nem szeretem, hogy ha valaki mindig rajtam lóg. Nem akarok a puszin kívül még semmit az biztos, viszont tudom, hogy ő igen. Szerintem túl sokat vár tőlem, és úgy érzem, igazságtalanul viselkedem vele. Próbáltam vele meg a barátnőmmel beszélni erről, de nem nagyon ment. Köszönöm a segítséget előre is.

Válasz:

Szia!

Nem egyszerű dolog a szerelem, megértem, hogy össze vagy zavarodva kicsit a sráccal kapcsolatban!

Abból, amit leírtál, úgy tűnik elég vegyes érzéseid vannak iránta. Persze a szerelemben (bár nem írtad, hogy te is ugyanúgy szerelmes lennél bele), párkapcsolatban legtöbbször semmi sem egyértelműen jó vagy rossz, és vannak olyan tulajdonságok, amiket szeretünk másokban, és vannak olyanok, amiket nem. Viszont ha ennyire bizonytalannak érzed magad vele kapcsolatban, akkor lehet, hogy egyszerűen még nem jött el az ideje annak, hogy összejöjj vele, főleg akkor, ha ennyi negatívumot látsz és érzel vele kapcsolatban. Az tényleg nem jó, ha siettetik az embert olyanban, amire ő még nem áll készen. Mindenkinél máskor alakul ki, hogy szeretne-e kézen fogva sétálni valakivel, stb. Idővel lesz majd olyan, hogy úgy érzed, nagyon össze akarsz jönni valakivel – talán ő lesz az, talán valaki más.

Az jó, hogy próbáltad tisztázni a dolgot vele, kár, hogy nem sikerült, bár azt nem írtad, hogy miért nem. De ha nem lehet vele megbeszélni ilyeneket, könnyen lehet, hogy később sem tudnátok igazán „rólatok” beszélni, ha összejönnétek. Legfontosabb az őszinte kommunikáció – ha úgy érzed, hogy mégis meg szeretnéd próbálni vele, de vannak fenntartásaid, akkor mondd el neki ezeket is, hogy tiszta lappal tudjatok indulni.

Írtad, hogy nem sikerült beszélni a helyzetről a barátnőddel sem – érdemes lenne talán még egyszer megpróbálni, vagy valaki mással, akiről tudsz erről a témáról beszélgetni, hátha segít átlátni magadban a dolgot csupán az, hogy beszélsz róla.

Remélem sikerül minél hamarabb tisztázni a dolgokat magaddal és vele is! Írj nekünk bátran máskor is!

Minden jót,

Orsi

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!