Sulis témák

Tankönyv helyett tablet a suliban

Tankönyv helyett tablet a suliban

A diákok rossz tanulmányi teljesítménye miatt, új tantárgyat fognak bevezetni, de más változások is lesznek, például tankönyvek helyett tablet lesz a suliban. 

Megállapították, hogy a magyarországi oktatás azért kevésbé sikeres, mert a gyerekek élete nem elsősorban a tanulásról szól. A családi gondok és a nehéz anyagi körülmények miatt, nem úgy tanulnak a diákok, ahogyan kellene.  A legtöbb iskolás otthon nem kapja meg a megfelelő hátteret a tanuláshoz, ezért háttérbe szorul. Sajnos, ha alsó tagozatban nem jegyez meg valami fontosat a kisdiák, az kihat az kihat a további iskolai pályafutására is. Vannak olyan szülők, akik nem foglalkoznak gyermekeik tanulmányaival, ennek következménye, hogy ezek a fiatalok lemaradnak, a hiányos tananyagot pedig senki nem segít nekik pótolni. Éppen ezért az életvitel tantárgy bevezetésén gondolkodnak.

Támadnak a tabletek

2018-tól új Nemzeti alaptantervet fognak bevezetni. „Az átdolgozás során át kell gondolni a tanév szerkezetének átrendezését is, amely nemcsak azt jelentené, hogy a nyári hónapokban egy-két héttel többet lennének iskolában a gyerekek, hanem azt is, hogy az őszi és a tavaszi szünetek meghosszabbodnának. Azonban egyelőre még nincs döntés, szakmai vita zajlik a lehetséges változtatásokról”- nyilatkozta Palkovics László oktatási államtitkár a hvg.hu-nak adott interjújában. 

Palkovics László szerint csupán egy hónapos lesz majd a nyári szünet, hiszen 2018-tól a tanév rendje teljesen átalakul. Ettől az évtől szeretné elkezdeni a kormány a digitális oktatás bevezetését, és a tankönyvek helyett tableteket adna a diákoknak. A tervek szerint ez 2020-ra valósulna meg teljesen.

Zatureczki Ivett

 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!