Programajánló Szórakozás

Fesztiválozz télen is!

Fesztiválozz télen is

Te is úgy vagy vele, hogy évente 2-3 hangversenyt elviselsz, ha már úgyis kötelező a suliban, viszont magadtól soha nem jutna eszedbe, hogy egy klasszikus koncertre ellátogass? Nem vagy egyedül! Viszont mutatok egy programot, amit kár lenne kihagynod.

Évekkel ezelőtt még egyértelmű volt, hogy elég nagy szakadék tátong a klasszikus zene és a mai modern pop/rock vonal közt, így a színházak és művelődési házak a programjaikkal leginkább csak egy szűk réteget tudtak megcélozni, akik elegánsan kiöltözve hallgatták Bartók vagy Liszt darabjait. Ez persze nem maradhatott így sokáig J

A MÜPA (Művészetek Palotája) 2005-ös átadásakor megnyílt a nagyközönség előtt a Fesztivál Színház, ahol prózai és táncelőadások mellett komolyzenei koncertek, kamaraoperák, jazzműsorok, világzenei és könnyűzenei produkciók is helyet kapnak.

Az elmúlt évek során olyan együttesek koncertjeit élhettük át újabb megvilágításban (akusztikus hangszerekkel, szuper színházi környezetben) mint a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, a Punnany Massif, vagy a Fran Palermo.

Bár elsőre furcsa lehet egy kényelmes székből hallgatni azokat a dalokat, amire tavaly nyáron még vadul buliztál egy fesztiválon, de hidd el megéri! Egyrészt senki nem fog leönteni valami itallal, és gumicsizma nélkül is közlekedhetsz. Másrészt a remek a hangzás, újszerűek a dallamok, igazi kulturális élmény.

Ha kedvet kaptál egy-két koncerthez, itt válogathatsz a korábbiakból.

A következő programokat pedig itt követheted nyomon.

Jó szórakozást, fesztiválozz télen is!

Kép forrása

Harsányi Kata

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!