Kultúra Szórakozás

Kalandozás egy új világban

Jake gyerekkorában nagyon sok történetet hallott a nagypjától, ám mind olyanok voltak, mint a tündérmesék. Különleges gyerekekről mesélt, akik egy szigeten éltek, mint a levitáló kislány vagy a láthatatlan fiú, és rettenetes szörnyekről, akik veszélyeztetik a különlegesek életét. 

Természetesen Jake egy idő után már nem hitt ezekben, de nagyapja, Abraham kezdett a történetek megszállottjává válni. Egy napon, mikor a szeretett nagypapa furcsa módon meghal, Jake lát valami természetfelettit és megesküszik rá, hogy végére fog járni a titoknak, illetve az öreg meséinek, aki utolsó leheletével megígérteti vele, hogy felkeresi  a történetekben szereplő különleges gyerekeket. Jake így is tesz, s nem sokára ki is derül, hogy a mesék igazak voltak, a fiú pedig elhatározza, hogy felfedezi a furcsa világot, még ha az nagy veszéllyel is jár.

Vajon Jakenek sikerül megfejtenie a rejtvényt, és megmenti a különleges gyermekeket? Ha te is kíváncsi vagy, nézd meg a filmet, vagy olvasd el a regényt, ami alapján készült!

Mindenkinek ajánlom aki, szereti a titokzatos és izgalmas kalandfilmeket.

Az én skálámon a film 10/9 a könyv pedig 10/10 pontot ért el.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, amerikai-belga-angol kalandfilm, 127 perc, 2016.

Bándolni Anna

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!