Életmód Filózás

Nem akarok átlagos lenni!

Nem akarok átlagos lenni!

Neked mi a fontosabb: elérni a céljaidat, megvalósítani az álmaidat, vagy átlagosan élni? Érezted már azt, hogy szétszakadsz, mert nem tudod merre indulj el? Én nap mint nap ezzel küszködök.

Sosem éltem az amerikai tinifilmekből ismert átlagéletet: nem megyek délutánonként vásárolni, nem tartok csajos estéket, nincs szuper barátom, mert alig van szabadidőm. Helyette mit csinálok? Hajt a versenyszellem és mindent megteszek azért, hogy elérjem a céljaimat. Minél több területbe szeretnék belekóstolni, mert szeretem magam sikeresnek és eredményesnek érezni. A normális hétköznapok nem is illenének hozzám, sőt állandóan pörgök, keresem az új kihívásokat. Persze, néha hiányzik a pihenés, a nyugalom, az átlagélet, elmenni bulizni, barátnőzni stb. Az egyik legnagyobb problémám, hogy nem tudom megtalálni az egyensúlyt a munka és a pihenés között.

Példaképnek lenni

Azt gondolom, nagyon hasznos, ha vannak olyan emberek a környezetünkben, akik kemény munkájukkal és sikereikkel példát mutatnak nekünk. Rajtuk lehet látni, hogy mennyi mindent meg kell tenni a remélt elismerésért. Azt hiszem, egy kicsit mindannyian vágyunk olyan életre, ahol mi is példaképek lehetünk. Érdemes célokat kitűzni és harcolni értük, hiszen egy-egy verseny, kitűnő vizsga, vagy bármilyen nagyobb eredmény után jólesik hallani a gratulációkat. Szerintem áldozni is érdemes ezért. Háttérbe kell néha szorítani a lazaságot és a kényelmesebb, nyugodt hétköznapokat, és keményen kell helyettük hajtani, mert megéri. Azonban nagyon fontos, hogy tudjunk szünetet tartani. Foglalkozni kell az apróbb, átlagos dolgokkal is, nem szabad mindig a remélt sikert minden más elé helyezni.

Harmóniára lelni

Pontos receptem nincs arra, hogy hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt a pihenés és a kemény munka között, de van néhány tippem, amelyek nálam már beváltak:

Minden nagyobb kihívás után tarts szünetet. Pótold be azokat a dolgokat, amelyek elmaradtak. Menj el egyet kávézni a barátaiddal, rakj rendet az asztalodon, legyen időd a hétköznapi dolgokra.

  1. Ne tervezz be egy hónapra előre mindent. Engedd, hogy sokkal rugalmasabban alakuljanak a hétköznapjaid.
  2. Figyelj a környezeted visszajelzéseire. Valahogy éreztetni fogják, ha elhanyagolva érzik magukat. Ilyenkor stop, és legyenek ők az elsők.
  3. A saját testedre is figyelj, mert ha kimerült, megbetegszel. Fejfájás, ingerültség, rosszullétek mind-mind azt jelentik, hogy lassítanod kellene.

Azt tanácsolom, valósítsd meg önmagad. Érezd jól magad a bőrödben, úgy élj és azt tedd, amivel ki tudsz teljesedni. Legyenek álmaid, tanulj meg küzdeni, de ne feledd, az átlagos napoknak is megvan a varázsa.

Radva Luca

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!