Csajozás & pasizás Szex & szerelem

A Tinder vitatható varázsa

A Tinder vitatható varázsa

Sokat változott a világ és vele együtt az udvarlási szokásaink is az elmúlt száz évben, néhány évtizedben. Ma már nincsenek lovagok, senki sem vállal be nagy gesztusokat, és nem udvarolnak hosszasan a lányoknak. De mi van helyette?

Nem kívánom feltétlenül, hogy dobjunk félre mindent pár vonzó múltbéli gesztusért, eltiporva mindazt a függetlenséget, amit fáradalmas és hosszas munka árán harcoltak ki a nők. Viszont még a mai napig el kell mosolyodnom azon a kedves képen, ami egy tipikus 50-es évekbeli kis amerikai étteremben ülő párt ábrázol, amint azok egy pohárból szürcsölik a turmixot.

A legtöbb embernek ma már nincs ideje és/vagy elhivatottsága a fentiekhez hasonló románc újjáélesztéséhez. Ahogy pedig szépen lassan hozzászokunk a pusztán írott üzeneteken alapuló kommunikációhoz, egyre nehezebbé válik összegyűjteni a bátorságot is, hogy megszólítsunk valakit az utcán. Ezt az új bizonytalanságot ismerték fel már jó pár évvel ezelőtt a randioldalak kitalálói, majd az okostelefonok és alkalmazások nászából megszületett a Tinder.

Ezzel az alkalmazással meglepően hatékony módon működik az ismerkedés, csak egy Facebook profilra van hozzá szükség, és kezdődhet a vadászat! Miután kitöltöttük a keresési feltételeket (kor, nem, távolság), a Tinder lehetséges partnerek százait tárja elénk. Merem állítani, hogy itt a kinézet számít, mivel a megjelenített fénykép mellett igen kevés infót adnak meg magukról az emberek.

És ha megtetszik valaki? Húzd jobbra és várj!

Nem kell félni a visszautasítástól, hiszen az adott személy nem tudja, hogy hogyan reagálnak rá mások. Amennyiben a két fél között a szimpátia kölcsönös és lájkolják egymást, mindketten értesítést kapnak a nagy eseményről, és innentől kezdve engedi a rendszer, hogy cseteljenek egymással. Kíváncsiságból én is kipróbáltam, több-kevesebb sikerrel. Az első, amit megtanultam, hogy nem nehéz ’matchelni’ másokkal. Viszont az esetek kilencven százalékában kiábrándító, kellemetlen, és ezáltal általában igen rövid beszélgetésbe bonyolódtam. De nem is igazán vártam mást, hiszen az ember lányának óriási szerencsére van szüksége ezen a terepen ahhoz, hogy találjon valakit, aki külsőleg és belsőleg is megfogja.

Rövid románc

A legtöbb felhasználó egy rövid, érzelemmentes kalandot akar, valamit, ami a korosztályomra és a jelenlegi korra jellemző. Számomra ez kellemetlen csalódást okozott a Tinderen talált potenciális barátjelöltjeim esetében, de ilyen az élet!

Rövid értékelésem tehát: kitűnő koncepció, könnyű használat, a remélt kapcsolatformától függően pedig vagy nagy csalódás, vagy nagy kedvenc.

Barczikai Fruzsina

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!