Hobbi Szórakozás

Nem minden szemét, ami annak látszik

A legkülönbözőbb dolgokból lehet csinálni ruhákat, dísztárgyakat, ékszereket és még sok minden mást is. Gondoltad volna, hogy erre a hulladék is alkalmas?

Ruhák

Mindenkinek van otthon olyan farmernadrágja, amit már nem használ, kopott, esetleg kiszakadt. Egy kis kézügyességgel és kreativitással azonban szuper egybe szoknyát lehet csinálni a megunt darabokból. Használt textildarabokból, illetve molinóból készült ruhákból egyébként korábban divatbemutatót is rendeztek.

Nem roncs

A már nem használt autógumit is fel lehet még használni, nem kell rögtön kidobnunk. A gumiabroncsba ültethetünk virágot, és a gumit lefesthetjük fehérre, vagy akármilyen vidámabb színre, így a kertben is jobban fog mutatni. A nyáron jártam egy fesztiválon, ahol a székek 3 darab autógumiból álltak, de nem ültem rá, ugyanis 40 fok volt és a fekete gumi teljesen átmelegedett. Egyébként a székekhez asztalt is csináltak, ami praktikus ötlet, de csak kültéren mutat jól.

bordazottak_csempe

Kincs

A nem használt tárgyak és hulladékok egyik legkönnyebben hasznosítható módja az ékszerkészítés. Itt csak a képzelet szab határokat, hiszen fülhallgatóból vagy telefontöltőből is lehet karkötőt, nyakláncot csinálni. Billentyűzetből, illetve használt kávékapszulából pedig izgalmas fülbevalókat. Karácsonyra is nagyszerű ajándék lehet.

Nyitókép forrása

Góth Júlia

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!