Mások kérdezték

Lehetek HIV vírussal fertőzött?

Első levél

Sziasztok!

Anyukám szülésznő, és ő íratott fel nekem tablettát. A barátommal már egy éve együtt vagyunk, és nem rég került sor az együttlétre. Óvszer nélkül csináltuk mivel már több, mint egy hónapja fogamzásgátlót szedek. Az lenne a kérdésem, hogy lehetek HIV vírussal fertőzött?

Válasz:

Szia!

Valószínűleg jó kapcsolatod lehet az anyukáddal, ha meg tudod vele beszélni a fogamzásgátló tabletta felírását, a leveledből viszont az is kiderül, hogy a szexuális úton terjedő betegségekről még nem sok szó esett köztetek. Amennyiben a barátod előtted nem feküdt le mással, nem valószínű, hogy fertőzött lennél, noha a HIV vírus nem csak szexuális úton terjed. Ahhoz viszont, hogy biztosan meg tudjalak nyugtatni téged, szeretném tudni a részleteket.

Miért merült fel benned a gyanú, hogy esetleg elkaphattál valamit?

Várom válaszod!

Edit

Második levél

A barátom és én addig a pillanatig mind a ketten szüzek voltunk. Nem feküdt le más lánnyal, és semmi kétely nincs bennem, csak kíváncsi lettem, hogy ettől én is lehetek -e az.

Válasz:

Ebben az esetben teljes biztossággal meg tudlak nyugtatni téged, hogy nem vagy fertőzött.:) Az azonban kiderül leveledből, hogy még nem rendelkezel kellő ismerettel  a nemi betegségek terén. Ahhoz, hogy felszabadultan élvezhessétek az együttléteket, ajánlom hogy olvass utána a témának.

A HIV-fertőzésről részletesen ezen az oldalon is tájékozódhatsz.

Edit

 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!