Csajozás & pasizás Szex & szerelem

Pasi nélkül is lehetek boldog!

Pasi nélkül is lehetek boldog!

Mostanában több olyan poszt jött velem szembe a Facebookon, (“minek vigyázzak magamra, ha senki sem félt?”) amelyek azt sugallják, kapcsolat nélkül már nincs is értelme semminek. De egyedül élni valóban nem érdemes?

Sokan, ha túl vagyunk egy szakításon vagy (lányok esetében) már hosszabb ideje még csak egy italra se hívtak meg minket egy bárban/szórakozóhelyen, úgy érezzük, nincs tovább értelme foglalkozni magunkkal. Felesleges bármit is csinálni, úgysem számítunk senkinek. Körbenézve boldog párokat látunk, mi pedig beletörődően azt gondoljuk, mi senkinek sem kellünk. Lemondunk a boldogságról. Jobb esetben csak magunkba zárkózunk és önkéntes száműzetésbe vonulunk, rosszabb esetben butaságokat csinálunk, meggondolatlanságokat követünk el. Talán bánatunkban, talán figyelemfelkeltésből. Az önsajnáló posztok többségéről is az a véleményem, a cél csak az, hogy minél több ember tudjon a fájdalmunkról. Bele sem gondolunk, hogy talán okkal vagyunk kicsit egyedül. Hogy ez lehet valami újnak a kezdete. Hogy attól, hogy szinglik vagyunk, még élhetünk teljes és boldog életet.

Szingliként az élet

Félreértés ne essék, én is rengeteget nyavalygok a barátnőimnek, hogy miért nincs nekem is egy barátom és egy (látszólag) tökéletes kapcsolatom. Nem amellett szeretnék érvelni, hogy miért király igenis szinglinek lenni, hanem csak azt mondom, hogy akkor sincs vége a világnak, ha a Facebook státuszunk éppen egyedülálló. Ebben az időszakban kicsit önzőnek kell lennünk, ami alatt azt értem, hogy érdemes saját magunkat előtérbe helyezni, és nem azt nézni, hogy másnak mivel teszünk a kedvére, vagy van-e valaki, aki éppen aggódik-e értünk. Legyen az az elsődleges szempont, hogy mi jól érezzük magunkat a saját bőrünkben és ezért tegyünk is meg mindent. Attól, hogy bánatunkban meggondolatlanságokat csinálunk, még nem lesz jobb senkinek. Sem mások, sem mi, senki nem fogja magát jobban érezni a butaságainktól.

Lehet, hogy elcsépelt és gyakran hangoztatott gondolat, de a saját bőrömön tapasztaltam, hogy egyedülállóként rengeteg új kihívás vár ránk abban az esetben, ha elég nyitottak vagyunk. Ne zárkózzunk be tehát a négy fal közé!  Állítsunk magunk elé reális célokat, amelyekért küzdeni kell, de megvalósíthatóak. Ezzel látni fogjuk, hogy sok mindenre képesek vagyunk, el tudjuk érni, amit akarunk. Ilyen lehet egy új hobbi, egészségesebb életmódra váltás, iskolai teljesítmény javítása, baráti és családi kapcsolataink erősítése, vagy bármi, amibe eddig nem mertünk belevágni vagy nem volt rá elég időnk. Szingliként nem szorulunk háttérbe, azt csinálunk, amit akarunk. Felszabadító érzés!

Radva Luca

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!