Hobbi Szórakozás

Így kapcsold ki az agyad

Új őrület jelent meg nemrégiben a kamaszok és felnőttek körében. A felnőtt színezők visszaidézik a gyermekkort és teljesen kikapcsolnak. Remek kreatív karácsonyi ajándék. 

A könyvesboltokban már rengetegféle mintával és képpel ellátott színezőt tudsz beszerezni, amelyet a hangulatodnak megfelelően alakíthatsz olyanra, amilyenre csak szeretnéd. Lehet, hogy első hallásra mulatságosnak tűnik, hogy leülj színezni, azonban saját tapasztalat: nem lehet abbahagyni és nagyon élvezetes.

Azoknak, akik szeretik az aprólékosabb, időigényesebb dolgokat, Johanna Basford színező könyveit ajánlom. Szerintem színezők kategóriájában ezek a legjobb, legigényesebben kidolgozott rajzokat tartalmazó kiadványok. Egy-egy oldal kiszínezésével, akár órákat is el lehet tölteni, úgy, hogy közben észre sem veszed az idő múlását. Jelenleg a Titkos Kert, a Bűvös Erdő, a Kincses Óceán, a Mágikus Dzsungel és a Karácsony Johannával kötetek felejthetetlen rajzai közül válogathattok. Egyes könyvek illusztrációit már képeslapkönyvként vagy határidőnaplóként is meg lehet vásárolni.

Tippek, trükkök, tanácsok

Mivel elég vastag lapokat tartalmaz (ez is előny a többi színezővel szemben), ezért személy szerint filctollal szeretem színezni a Titkos Kertemet, hogy tökéletesen elfedjem a kis részeket is. Viszont ez esetben célszerű egy jobb minőségű tollba beruházni, mert a neve nincs filcek átütnek a lapon, így a másik oldalt használhatatlanná teszik. Ha esetleg tudod magadról, hogy túl erősen szoktad rányomni a filcet a lapra, akkor érdemes előtte ceruzával halványan alá színezni, így az felfogja a festék nagy részét, és nem látszik át a másik oldalon. Ugyanakkor nem árt néhány tűfilcet is beszerezni az aprólékosabb minták – főleg a virágok és levelek szárai – miatt. Aki a fentiekben leírtakat túl macerásnak tartja és szeretné megúszni a kisebb „baleseteket”, az maradjon a színes ceruzáknál és a zselés tollaknál.

Ez a kikapcsolódási forma hobbinak sem utolsó! Ha kedved támad, bármikor előkaphatod a könyvedet. Az újításnak köszönhetően, határidőnapló formájában, akár egy sulis ebédszünetben is és neki láthatsz színezni, hogy kiereszd magadból a nap folyamán felgyülemlett feszültséget. Idővel rá fogsz jönni, hogy ugyanolyan jó érzés alkotni egy esős nyári napon, mint a fullasztó melegben, amikor a szabadba ki sem tudsz lépni. Még az első példányok megjelenésekor szereztem be ezt a könyvet, és tanúsíthatom, hogy már a tavalyi hideg téli hónapokban is megfelelő társam volt egy forró kakaó kíséretében, és ez idén sem lesz másképp!

Tóth Alexandra

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!