Mások kérdezték

Lehet, hogy terhes vagyok, hova menjek?

Helló. 15 éves vagyok és igazából egy nagyon intim kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. Az első nemi aktusomnál nem védekeztünk a barátommal. Tudom, elég nagy felelőtlenség, viszont ő így akarta én pedig belementem 🙁 Ez a dolog, most november 11-én történt azóta újra és újra megtörtént megint csak gumi nélkül….Nem tudom mit tegyek még mindig nem jött meg már 12 napot késik és egyszerűen ez őrületbe kerget..Mit tegyek? Mennyit késhet? Kérlek titeket segítsetek mit tegyek. A szüleim nem tudnak a dologról,viszont nagyon szeretnék elmenni nőgyógyászatra úgy,hogy ne derüljön ki ez az egész. Muszáj szülővel menni? Vagy beutalót vinni? Hova tudnék menni? Segítsetek!

Válasz:

Köszönjük, hogy írtál nekünk. Nagy stresszben lehetsz most, hiszen védekezés nélkül szeretkezni tényleg óriási felelőtlenség, és örülünk, hogy ezt te is így látod. Mivel már megtörtént, a lehetséges megoldásokra kell koncentrálnod.

Azt tanácsolom, hogy első körben vegyél egy terhességi tesztet (drogériákban és gyógyszertárakban is lehet kapni, pár száz-pár ezer forintba kerülnek). Ne aggódj senki semmit nem fog kérdezni, fiatal lányoknak is kiadják.

A legjobb, ha az első reggeli vizeletet használod fel, tanulmányozd át a használati utasítást amiben egyértelműen le van írva és ábrákon is szerepel, hogy mit kell csinálnod.  Azt javaslom, ne a tesztcsíkot pisild le, hanem próbálj egy pohárba, bögrébe vizelni, majd mártsd bele az eszközt. Az eredménytől függetlenül, keress fel egy a lakóhelyedhez közel eső tini-ambulanciát/nőgyógyászatot. Ide nem kell, hogy elkísérjen anyukád, nem te leszel az első, aki ilyen problémával jelentkezik. Meg fognak vizsgálni, majd tájékoztatnak a további teendőkről. Kérhetsz felvilágosítást a fogamzásgátlás különböző módjairól (nem csak óvszerrel lehet védekezni). Egyelőre ne ess kétségbe, megértem, hogy nem akarod bevonni a szüleidet, azonban ha valóban teherbe estél, szerintem ülj le beszélgetni anyukáddal.

Nyugodtan írj a továbbiakkal kapcsolatban, ha lennének még kérdéseid, várjuk leveledet.

Kitartás!

Emese

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!