Munka & pénz

Egy szelet Párizs

Imádsz mindent, ami francia? Szereted a kávét és a finom süteményeket? Nyár óta egy elképesztően édes hely nyílt a Hattyú utca sarkán. Terasz, elegancia és kedvesség. Ez jellemzi a Café Flore-t, ahol most különleges karácsonyi ajándékokat szerezhetsz be.

Kamaszkorom óta rajongok Párizsért 

–  mondja Flóra, a kávézó megálmodója és tulajdonosa, aki három diploma megszerzése után vágott bele saját vállalkozásába. Korábban egy kisebb ügynökségnél dolgozott, de hamar rájött, hogy az alkalmazotti lét nem neki való. Miután kitalálta, hogy kávézót szeretne nyitni, inspirációért egyenesen Párizsba ment. Két hét alatt bejárta a város kávézóit.

A francia pincérek nagyon jó fejek, de a párizsi lazaságot nem lehet eltanulni

14595666_1755416654710064_5581448082398197343_n

Flóra munka közben

– véli Flóra, aki szívvel-lélekkel dolgozott budai kávézóján, ami minden részletében az ő ízlését tükrözi, nem csoda, hiszen számos dolgot saját kezűleg csinált meg. Ő festette a különleges, tulipánmintás falakat és a bútorok zöme is családi szerzemény.

Az volt a célom, hogy én is és a vendégeim is otthon érezzék magukat

Kis karácsony

Mivel a kávézó életében az idei az első karácsony, Flóra rengeteg meglepetéssel és különleges dekorációval készült. Havas-csokis puffancs, habcsók és Eiffel-torony alakú linzer…ez csak néhány azon finomságok közül, amelyek a karácsonyi dobozba kerülnek. Ami nagyon megy, az egyértelműen a sós karamell és a narancslekvár. A hétköznapi kínálatban azonban Flóra az egyszerű süteményeket részesíti előnyben.

Nem szeretem a túlhájpolt édességeket, nálunk egyszerű, de nagyszerű finomságokat lehet kapni

15349612_1770540326531030_2116334234773240742_n

Fa alá velük!

A sikeremet többek között a családomnak, a páromnak és a munkatársaimnak köszönhetem. Ez a kis kávézó, olyan mint egy gyermek, a megszületésekor mindenki ott segített, ahol tudott.

Flóra egyébként menet közben tanult bele abba, hogy milyen is egy saját vállalkozást vezetni, és időnként ő is beáll a pultba, hogy személyesen szolgálja ki vendégeit, mert fontosnak tartja a közvetlen kapcsolat kialakítását. A befektetett kedvesség és odafigyelés pedig meghozza a gyümölcsét, hiszen a fiatal kávézó máris törzsközönséggel büszkélkedhet. Térjetek be ti is, megéri!

egycsonakban.hu

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!