Sulis témák

Segítség, végzős vagyok! – második rész

Segítség, végzős vagyok! - második rész

A téli szünet után felgyorsulnak az események, felvételi, új félév, készülés az érettségire stb. Nem árt, ha van biztonsági tervetek arra az esetre, ha nem jön össze a kinézett egyetem. 

Korábbi cikkünkben már feldobtunk néhány ötletet vészforgatókönyvként, most további hasznos lehetőségeket mutatunk nektek, hogy ne pangással teljen az az egy év, ha újra kell felvételizned.

Sport + szervezés 

A sportszervező menedzser képzés során hasznos gyakorlati tudást sajátíthattok el. Sportszervezőként a későbbiekben sportszervezeteket hozhatsz létre és irányíthatod azok működését. Sportvállalkozásokat, sportegyesületeket, szakosztályokat, csapatokat és sportolókat menedzselhetsz. Sporttanfolyamokat, edzőtáborokat, sportversenyeket és egyéb sportrendezvényeket szervezhetsz. Részt vehetsz az állami és önkormányzati sportpolitikai célok és feladatok megvalósításában. Projekteket dolgozhatsz ki a sporttevékenység fejlesztésére, pályázatokat készíthetsz. Sportlétesítmények menedzsmentjében is közreműködhetsz, bővítheted, fejlesztheted a sportszolgáltatásokat. Nem is hangzik rosszul, igaz?

Ha a fogorvos szak volt a nagy álom,

nem szabad csüggedni, mert OKJ-s képzés keretein belül, lehetőséged van fogászati asszisztensnek tanulni, ami előszobája lehet a további tanulmányaidnak fogorvos tanoncként. A fogászati asszisztens a fogorvos irányítása és ellenőrzése mellett segédkezik a fogászati kezeléseknél, tisztán tartja, fertőtleníti, előkészíti a műszereket és a kezeléshez szükséges különböző fogászati eszközöket, elvégzi az adminisztratív teendőket.

Nem lett elég pont az Info Karra?

Parkoltasd magad informatikai rendszergazdaként, mielőtt újra próbálkoznál. Az informatikai rendszergazda a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el. Megfelelő mélységű (elméleti és gyakorlati) informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Koncepcionális kérdésekben feladata elsősorban a döntések előkészítése, míg megvalósításban a koordináló feladatok ellátása. Együttműködik a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel.
Felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, továbbá az informatikai alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása, melynek révén hozzájárul a szervezet teljesítményének folyamatos növeléséhez, a szervezet céljainak eléréséhez.
Az Informatikai rendszergazda készségei megfelelnek az ágazati belépő és középszintű iparági vizsgák minősítési követelményeinek.

További szakokról több infót itt, és itt találhatsz, illetve érdemes ide is ellátogatni.

Varga Szilvia

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!