Mások kérdezték

Ciki videó terjed rólam, mennyi idő alatt cseng le a botrány?

Szia!

Igazából csak azért írok mert, kétségbe estem. Nem tudom mit tegyek, mert szétterjedt egy videó, amikor részeg voltam. Zárt körű ivászat volt a LEGJOBB barátnőm én és egy fiú ismerős. Beszélgettem a már csak volt legjobb barátnőmmel erről (először csak a baráti körömben terjedt szét, most már az évfolyamban is megtalálható a videó, amin látszik a fejem is és a hangom is rajta van) a videóról mert nem emlékeztünk az estére csak az az egy fiú mert ugye pálinkáztunk. A fiú nem akart semmit se mesélni az estéről, jó ezt még elengedtünk.De most hogy a volt legjobb barátnőm elvileg részegen elküldte a videót a barátjának(ez egyébként a második ilyen alkalom volt csak akkor józan volt mindenki!) ő a baráti körömnek és az évfolyamnak is persze. Most betegen ülök itthon, az ivászat pénteken (2016.nov.18)most van szerda (nov.24) a videó ma került be a sulimba. Hétfőn már megyek iskolába nem tudom, hogy mit tegyek, kicsit letörte a szarvam ez az egész…Érzem, hogy mindjárt elbőgöm magam csak attól, hogy suliba kell menni. Én eddig amolyan hercegnő voltam a sulimban, minden házibuliba meghívtak, és nem tudom, hogy mennyi idő lesz újra kiépíteni ezt a pozíciót, mert én is tudom magamról, hogy ez nagyon szánalmas volt, de ami történt, megtörtént. Tenni ellene már nem tudok, csak nagyon félek a hétfőtől. Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni. Szerintetek mennyi idő, amíg lecseng a videó? Remélem a szüleim és a családtagjaim nem tudnak róla, nem szeretném, ha tovább terjedne a videó. Fent volt youtube-on és facebookon, de már leszedettem onnan. Kilencedikes vagyok, bocsánat, hogy nem írok magamról többet, de nem szeretnék nagy felhajtást. A suliváltáson és az öngyilkosságon is gondolkodtam már, mert én ezt nem bírom, de egyelőre az nyugtat, hogy isten nem ver bottal, most visszakaptam valamit, de remélem velük is elbánik majd a sors.

Válasz:

Kedves Kérdező!

Nagyon örülök, hogy írtál nekünk!

Teljesen érthető, ha félsz attól, hogy mi lesz a videó következménye, és rosszul eshet az is, hogy a korábbi legjobb barátnőd elküldte ezt a bizalmas felvételt másoknak.

Azt nagyon fontos tudnod, hogy azzal, ha a beleegyezésed nélkül készítenek, és/vagy osztanak meg rólad képet, hangfelvételt vagy videót az interneten, azzal megsértik a személyiségi jogaidat, aminek súlyos esetben akár jogi következményei is lehetnek. Ha jónak látod, akkor érdemes lehet erre felhívnod az osztálytársaid, és a volt legjobb barátnőd figyelmét is, mert elképzelhető, hogy nincsenek tisztában ezzel. Erre hivatkozva arra is megkérheted az osztálytársaidat, hogy távolítsák el a közösségi oldalakról a videót, és hogy a továbbiakban ne terjesszék.

Azt, hogy mennyi idő, amíg lecseng ez a helyzet, sajnos nem lehet pontosan megjósolni, de biztosan ismered azt a mondást, ami úgy szól, hogy „Minden csoda három napig tart.”. Ez utal arra, hogy bármi is lesz hétfőn a suliban, bárhogyan is alakul a helyzet, egy idő után valószínűleg egyre kevesebbet foglalkoznak majd ezzel a történettel, hiszen hamarosan történnek új dolgok az osztályban, ami eltereli a figyelmet a videóról. Velem is történt korábban olyan dolog a suliban, ami miatt elég rosszul éreztem magam, nem tudtam, hogy mi lesz ezek után, de én is azt tapasztaltam, hogy egy idő után az erős hullámok is elsimulnak. Ha erre gondolsz, az reményt adhat, és segíthet szembenézni hétfőn a kialakult helyzettel. Ehhez kitartást és bátorságot kívánok neked!

Írj nekünk máskor is, ha kérdésed van!

Üdv: Orsi

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!