Sulis témák

Sulis stressz? Van megoldás!

Sulis stressz? Van megoldás!

Ahogyan szeptemberben elkezdődik a tanítás, a legtöbb diáknál megjelenik az a rengeteg aggály, ami miatt számolják vissza a napokat a következő nyári szünetig. Hogy mi a para tárgya? Dolgozatra készülés, felesések, illetve ott van az a sok különóra (sport, zene stb.), ami szintén viszi az időt, a nap azonban csak huszonnégy órából áll, így szinte alig marad idő mindenre. Valljuk be, nehéz ezt a tempót kibírni, de ne aggódjatok, van mód arra, hogy csökkentsétek a felgyülemlett feszültséget.

 Rend a lelke mindennek

 Az egyik legjobb mód a káosz elkerülésére, a rendszerezés. Gondoljátok át, hogy a következő nap milyen feladatokat kell abszolválnotok és írjátok össze őket! Így mindig tudjátok, hogy mikor hol kell lennetek és mit kell csinálnotok, plusz az is használ, ha papíron nyomon tudjátok követni, hogy mit végeztetek már el, érdemes ezért kihúzni a listáról ezeket. A nap végén tutira meg fogtok könnyebbülni, ha látjátok, hogy mennyit haladtatok.

Persze van az úgy, hogy a stressz felgyülemlik, de ne essetek pánikba, erre is van megoldás. Hallottatok már a stresszlabdákról? Pont erre a célra alkalmasak és még pénzbe sem kerülnek. Íme pár videó, ami alapján magad is el tudod őket készíteni:

vagy pedig:

Azonban van egy hatalmas trükk, amit ha betartunk, később megköszönjük magunknak, ez pedig nem más, mint a végtelen optimizmus. Sosem szabad a stresszre, a megpróbáltatásokra nyűgként, vagy teherként tekinteni, ugyanis ezek csak olyan feladatok, amelyeket jól kell teljesítenünk, de nem jön el a világvége, ha esetleg valami nem sikerül. Ne adjátok fel, próbáljátok újra!

Balázsi Borbála

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!