Mások kérdezték

Nincs önbizalmam

Nincs önbizalmam

Kérdés:

Egy kicsit furcsa kérdéssel fordulnék hozzátok. Az utóbbi időben egyre többször gondolok arra, hogy el kellene mennem az iskolapszichológushoz. Nincs sok önbizalmam, nem tudok úgy kiselőadást tartani az osztályom előtt, hogy ne rontanám el. Egyáltalán nem vagyok megelégedve magammal.  A körülöttem lévők szerint jól tanulok, de szerintem ez egyáltalán nem igaz. Mostanában egyre többször kapok rossz jegyet. Nem azért, mert nem tanulok, hanem mert amikor ott ülök a dolgozat fölött, akkor egyszerűen lefagyok és még azt is elfelejtem, amit megtanultam. Amikor megkapom a rossz dolgozatomat sírás kerülget, hogy megint elrontottam az egészet… Szeretnék beszélni az iskolapszichológussal (aki egyébként nagyon szimpatikusnak tűnik) , de egyrészt nem merek odamenni hozzá, másrészt pedig nem szeretném elvenni másoktól a lehetőséget, olyanoktól, akiknek nagyobb problémájuk van, mint nekem. Mit tegyek? Nem szeretnék önzőnek sem tűnni, hogy odamegyek hozzá ilyesmivel…

Válasz:

Köszönjük, hogy írtál nekünk és egyáltalán nem furcsa a kérdésed.

Úgy látom, elszomorít, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnéd. Nagyon rossz érzés lehet Neked, hogy dolgozol a tanulmányaidon, de úgy érzed, mégsem sikerül jól teljesítened.

Szerintem nagyon jó ötlet, hogy felkeresd az iskolapszichológust. Ő azért van ott, hogy nektek segítsen, bármi is a problémátok. Nem hiszem, hogy önző lennél, mert segítséget kértél. Úgy érzed, most segítségre van szükséged, és a legjobb megoldás, hogy egy szakembert keresel meg ezzel. Emellett a Te problémáid is problémák, Neked, így nincs értelme másokéhoz mérni őket!

Az, hogy az iskolapszichológus még szimpatikus is, külön jó jel! Biztos vagyok benne, hogy szívesen fogad Téged és meghallgat! Esetleg érdemes akkor keresned, amikor fogadóórája van, vagy éppen az irodájában van. Ekkor könnyebb beszélni vele, mert Rád tud figyelni, valamint neked is könnyebb lehet megnyílni előtte egy ilyen nyugisabb helyzetben, mint mikor a folyosón megy éppen valahová.

Remélem sikerül beszélned vele, és segíteni tud majd neked!

Sok sikert:

Gitta

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!