Kultúra Szórakozás

Szerelem, vagy túl jó barátság?

kép forrása: http://quotesgram.com/img/love-quotes-eiffel-tower/7979088/

Ahogy elolvastam az Anna és a francia csók című könyv bevezetőjét, máris beleszerettem, mert a sztori egy iskolaváltással indul, én pedig épp most lettem gimnazista. A könyv főszereplőjének azonban nem csak egy új épületben, hanem egy másik földrészen kell eltöltenie gimnáziumi éveinek hátralevő részét. Boldogulni fog egyedül a szerelem városában? Vajon beteljesületlen marad a szerelme Párizsban?

A történet egy Anna Oliphant nevű lányról szól, aki eddigi életét Atlantában töltötte. Neki tökéletesen megfelelt ez a helyzet, de az apukája beíratta egy franciaországi kollégiumba, a lány akarata ellenére. Anna mindennel próbálkozott, de kénytelen volt elszakadni legjobb barátnőjétől Brigittől, az álom munkájától és az alakuló félben lévő kapcsolatától.

Amikor végül teljesen egyedül marad a kollégiumi szobájában, zokogni kezd, de a vékony falak miatt valaki meghallja, és bekopogtat hozzá. Így ismerkedik meg Meredithszel és a tökéletes sráccal, Étienne St. Clairrel. Igen… csakhogy a fiú foglalt, és még nagyobb baj, hogy Anna lassan rájön: szerelmes. Szerelmes egy srácba, akinek barátnője van, de mégis úgy tűnik, hogy St. Clair is jobban kedveli őt, mint egy egyszerű barátot.

Vajon Étienne és Anna fejest ugranak a szerelembe, vagy kénytelenek lesznek elengedni egymást?

*

Miért olvasd?

Mert igazán át tudod élni, ha szereted a szerelmes és vicces könyveket. Ha hasonló olvasmányt keresel, akkor a Lola és a szomszéd srác is neked való.

Bándoli Anna

Stephanie Perkins, Könyvmolyképző Kiadó Kft, 2014, 384 oldal, 2999 forint.

Kép forrása: http://quotesgram.com/img/love-quotes-eiffel-tower/7979088/

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!