Életmód Filózás

Öltözködöm, tehát vagyok

Sajnos alapvetően manapság mindenkit elsősorban az öltözködése és a hajviselete alapján ítélnek meg. Ha valaki az átlagtól eltérő stílust képvisel, akkor az illetőt egyből megnézik, esetleg bántó szavakkal illetik. Kitűnni a tömegből azonban nem átok, hanem áldás.

Jó dolog az egyedi stílus, azonban az sem jó, ha túlzásokba esünk és átlépjük azt a bizonyos határt. Teljesen rendben van, ha állandóan csak fekete, vagy túl színes ruhákat viselsz, a lényeg, hogy olyasmit viselj, amiben jól érzed magad. Szerintem sokkal szuberebb dolog, ha valakinek van saját stílusa, mint az, hogy az illető kizárólag a jelenlegi divat szerint öltözködik.

Különcként az élet

Vannak, akik szeretnének kitűnni a tömegből, de egyszerűen képtelenek rá. Sokan hiába igyekeznek, a nagy akarásnak csak nyögés lesz a vége. Szóval érezd magad megtisztelve, ha neked ez sikerült. Fontos tudni, hogy aki rendelkezik saját stílussal, az nem másoknak akar megfelelni, hanem saját magának. Azt gondolom, hogy ezek az egyének sokkal boldogabbak, mert sosem görcsölnek azon, hogy mit gondolnak róluk mások. Ha mégis zavar, hogy mások megnéznek, esetleg összesúgnak a hátad mögött, akkor érdemes változtatnod ezen. Gyűjtsd össze fejben, esetleg egy papírra, hogy milyen előnyei és a hátrányai vannak annak, hogy magadat adod. Végül rá fogsz döbbenni, hogy sokkal színesebb életet élsz azzal, hogy egyéniség vagy, mint azok az emberek, akik nem mernek kilépni a hétköznap szürkeségéből. Ne menekülj tehát magadtól, légy büszke arra, amilyen vagy.

Meglátásom szerint, manapság nagyon ritka az, ha valaki fel meri vállalni az egyediségét, ezért inkább bíztatni kéne az embereket, nem pedig elítélni őket. Sokan igyekeznek elrejteni a valódi énjüket, mert félnek, hogy mit gondolnának róluk a többiek, de higgyétek el nem ez a jó megoldás. Akárki akármit mond, szerintem nem jó dolog semmilyennek lenni. Tucatemberből van elég. Merj a sarkadra állni, ne foglalkozz mások véleményével és érezd jól magad a bőrödben, hiszen egyszer élünk!

Tóth Alexandra

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!