Intim témák Szex & szerelem

Kinek mi kell a jó szexhez?

Egy párkapcsolatban a boldogító szexuális élet az egyik legfontosabb dolog. A fiúknak és a lányoknak azonban eltérő ingerekre van szükségük ahhoz, hogy élvezni tudják az intim együttlétet.

A szexuális vágy egy teljesen természetes és ösztönös érzésünk. Egy tartós és kiegyensúlyozott szexuális élethez viszont többre van szükség a puszta vágynál. A nemi élet elkezdésénél a fiúknak sokkal könnyebb dolguk van, mint a lányoknak: számukra a közösülés megerőltetés nélkül, ösztönösen élvezetet jelent, hiszen legérzékenyebb részük – a péniszük – aktus közben közvetlenül stimulálódik, ami gyorsan elrepíti őket a csúcsra. Sőt, általában a lányokhoz képest túl hamar elérik ezt az állapotot, így a fiúk egyik feladata megtanulni az orgazmus késleltetését, hogy „bevárhassák” partnerüket. A lányoknak ezzel szemben nincsen könnyű dolguk, hiszen a legérzékenyebb részük, a klitorisz (csikló) nem a hüvelyben, hanem közvetlenül a hüvelynyílás felett található, így az aktus során nem mindig kap közvetlen ingerlést (pozíciótól függ), viszont a lányok általában a csikló izgatásával érik el az orgazmust. A nők többsége képes a csikló közvetlen ingerlése nélkül orgazmust átélni, ezért nem kell aggódnod, ha neked nem sikerül. A lányoknak éppen ezért az a házi feladatuk, ha igazán élvezni akarják a szexet, hogy kitapasztalják, melyik az a pozíció, amely a legmegfelelőbb számukra. A lényeg, hogy bátran beszéljétek meg egymással ki mire vágyik, és kísérletezzetek együtt.

Eltérő félelmek

Fontos tudnod, hogy a szex nem egy teljesítményalapú verseny és az orgazmus elérése nem kell, hogy cél legyen, nem az a szeretkezés legfontosabb része. A fiúk gyakran azért izgulnak, hogy elég jól fognak-e teljesíteni, a lányok pedig amiatt aggódnak,hogy a testük kívánatos-e a párjuk szerint. Bármilyen félelmetek van az említett problémákkal, vagy mással kapcsolatban, nyugodtan beszéljétek meg egymással, hiszen nagyon fontos, hogy meghitt és bizalmas légkör alakuljon ki köztetek.

Eltérő igények

A szex egyfajta kommunikáció, mely során kimutathatjátok, hogy mit éreztek a másik iránt. Az aktusra való ráhangolódásnál azonban nemenként eltérő dolgokra vágyunk. Biztos hallottad már, hogy a férfiak vizuális lények. Ez azt jelenti, hogy nagyon érzékenyek a látványra, ezért ők simán képesek készen állni a szeretkezésre, ha szexi fehérneműben látják a partnerüket. A lányok többsége viszont nem így működik, nekik nem elég ruha nélkül látni kedvesüket, sokkal fontosabb, hogy szeretve érezzék magukat. Ehhez ajánlatos többször elmondani nekik, hogy milyen szépek és mennyire szeretik őket. A lányok esetében a szex nem pusztán a fizikai élvezetekről, hanem az érzelmekről szólnak. Ennek megfelelően a lányoknak gyengédségre és intimitásra van szükségük ahhoz, hogy ráhangolódjanak a szexre. Fiúk, higgyétek el, a lányok tényleg ettől indulnak be igazán.

Ne feledjétek, minden ember egyedi és eltérő módon működik, ezért nem létezik egységes „használati utasítás” senkihez, mi csak általános támpontokat adunk nektek, a többi a ti feladatotok: kísérletezzetek, tapasztaljatok.

Papp Valentina

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!