Sulis témák

Hogyan illeszkedjek be az új sulimba?

Nincs is annál nehezebb, mint mikor új suliba kerül az ember. Ilyenkor minden új, az emberek, az órarend a tanárok és még a szagok is. Nem könnyű ilyen helyzetben lenni úgy, hogy közben senkit sem ismerünk. Én is hasonló cipőben jártam, aztán minden rendbe jött.

Amikor utoljára ilyen helyzetbe kerültem, én voltam a sarokban ülős lány, most viszont elhatároztam, hogy nem élem át még egyszer ezt a rossz érzést. Hogy mit csináltam? Először persze teljesen bepánikoltam, de aztán akcióba lendültem, és bejelöltem az új osztálytársaimat a facebookon, majd írtam is nekik üzenetet. Féltem kicsit az elején, de mindenki nagyon kedves volt és miután rájöttem, hogy nem harapnak, én is bátrabb lettem.

Szinte mindenkivel megtaláltam a közös hangot. Volt olyan, akivel a zenei ízlésem egyezett és olyan is, akivel pedig az öltözködési stílusom. Később csináltunk egy chat csoportot magunknak, így mindenki tudott mindenkivel beszélgetni. Ekkor már biztosan éreztem, hogy minden rendben lesz. Azonban pár dolog az én figyelmemet is elkerülte, például megfeledkeztem arról, hogy az osztálytársaimon kívül más diákok is vannak a suliban.

Az osztályon belül jól alakult a beilleszkedés, bár eleinte nehéz volt azzal szembesülni, hogy mi vagyunk a legkisebbek az iskolában. Ez annyit jelent, hogy mindenkinek köszönnünk kellett és különböző és vicces, esetenként megalázó feladatokat is kellett csinálnunk. De ne parázzatok erre rá! Ha viccnek fogjátok fel, akkor a beilleszkedés is könnyebb. Kezdeményezz, vállalj, és fogd fel az egészet egy jó poénnak.

Góth Júlia

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!