Sulis témák

Boxer és smink – szívatások a gimiben

Minden kilencedikes életében eljön az a nap, amikor gólyává avatják. Sokan félnek ettől, de szerintem ez egy kifejezetten vicces dolog és jó benne részt venni. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy velem mi történt.

A nagy napon bevonultunk a 12.B osztályba, ahol miután felsorakoztunk, a végzősök licitáltak ránk. Eléggé húspiac jellege volt a dolognak, de minket nem zavart. Ezt követően készítenünk kellett magunknak egy névtáblát, amelyen a minket avató végzős diák neve szerepelt és ezt egy ideig minden nap kell hordanunk. Engem valamiért nem nagyon akarnak szívatni, de a barátnőmnek ki kellett díszítenie az avatója szekrényét, akit minden héten valami kis ajándékkal – például süteménnyel – kell kedveskednie. Ez még a szelíd kategória, de két fiú osztálytársamnak egyik nap papucsban és fürdőköpenyben kellett suliba jönnie, a tanszerüket pedig egy vödörben hozták magukkal.

Színes reggel

A beavatásban az a jó, hogy soha nem lehet tudni, mikor milyen meglepetés vár ránk. Egyik reggel sminkcuccokkal felfegyverkezve fogadtak minket a végzősök az aulában. Fiúk-lányok egyaránt megkapták a magukét: a lányoknak bajuszt és összenőtt szemöldököt festettek, a fiúkat pedig hercegnőnek sminkelték ki. Ez azonban csak a hab volt a tortán, ugyanis aznap a lányoknak boxerben kellett lenniük, a fiúknak pedig szoknyában. Ezen kívül volt olyan nap is, amikor az egész iskola előtt kellett énekelnünk és táncolnunk. Nekem ezek jó élmények voltak és segítenek összekovácsolni a csapatot, ne féljetek hát a szívatásoktól, mert jó móka és kedves emlék.

Góth Júlia

 

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!