Sulis témák

Tíz kolis szobatárs-típus

1. A mindent megosztó

Hiába hoztál magaddal tíz kiló kaját otthonról, ő adni fog a sajátjából. Legyen három gardróbnyi ruhád, ő felajánlja, hogy vegyél kölcsön ezt-azt az ő szekrényéből. Bármire is legyen szükséged, ő biztosan adni fog, ha kéred, ha nem.

2. A party-állat

Legyen éjjel, legyen nappal, a szobatársad sosincs egyedül! Mindig áthív néhány havert, vagy ha nem, akkor ő lép le otthonról. Bárhol legyen buli, ő azt rögtön kiszimatolja, és mire tízig számolsz, ő már az ajtón rohan kifelé.

3. Az örök szerelmes

Az örökké szerelmes típus megragad minden percet, hogy elmondja mennyire boldog, mennyire szereti a barátját, barátnőjét, kutyáját, cicáját… Aztán pár nap múlva azt meséli, hogy mennyire szomorú, hiszen sose lehet övé az újdonsült kiszemelt. De ne félj, nem kell sokáig hallgatnod a sírást, hamarosan újra rózsaszín felhőkön fog lebegni, és a legújabb zsákmányáról áradozik neked.

4. Az éjjeli bagoly

Amikor te már éppen aludni készülsz, a szobatársad akkor a legaktívabb. Tanulás, evés, filmnézés… Mindegy, miről van szó, a lényeg, hogy ő este, vagy még inkább éjjel csinálja ezeket. A szobátokban állandóan pislákolni fog egy lámpa, aminek legyen akármilyen kicsi a fénye, ahhoz éppen elég, hogy ne aludj jól miatta.

5. A pacsirta

Ha igazán szerencsés vagy, akkor egy éjjeli bagoly szobatárs mellé még egy hajnalban kelő pacsirtát is kaphatsz! Ők azok, akik már a napfelkelte előtt kiugranak az ágyból, az ébresztőjük még meg se csörren, de máris fittek és vidámak. Kora reggel elkezdenek mocorogni a szobában, persze csak olyan halkan, hogy félálomban még épp észrevedd 😛

6. A kocka

Ő az, aki ismeri a legújabb app-okat, tudja, melyik telefont vedd meg, és persze neki is a legújabb okostelefonja van. Az arcából egy idő után valószínűleg csak annyit ismersz meg, ami kilátszik a monitor mögül, hiszen a nap nagy részét amögé bújva tölti.

7. A trehány

Itt egy zokni, ott egy könyv, az ajtót ruha halom torlaszolja. Az edények mosatlanok, a szemetes tele. Akárhányszor próbálsz rendet rakni, nem segít, mire a szoba végére érsz, az elején már megint elszór egy-egy dolgot.

8. A „zenegép”

Már a bejáratnál hallod, hogy milyen zene szól a szobátokból. Ahogy közeledsz, egyre hangosabb, a talpad alatt ritmusra reng a padló. De te ezen már meg se lepődsz (és valószínűleg a szomszéd emeletek lakói se). Minden nap az ő DJ set-jére ébredsz, és esti mese helyett is ez szól, és aludni is csak ütemre fogsz.

9. A konyhatündér

Villásreggeli, ötfogásos ebéd, meleg vacsora, és közben persze a nasi. A konyhatündér minden pillanatot megragad, hogy kipróbáljon egy új receptet, aminek eredményét persze a szerencsés szobatársak próbálhatják ki. Ha az ajtón belépve azt látod, hogy a tányérok és edények kilógnak a szekrényből, biztosra veheted, hogy jó pár kóstolóban lesz részed 😛

10. A sorozatfüggő

Ha vele kerülsz egy szobába, jobb, ha tudod, hogy nem csak ketten, hárman fogtok együtt lakni, hanem minden egyes sorozatának minden hőse beköltözik hozzátok Ismerni fogod az összes részt, ha akarod, ha nem, mert úgyis ez fog menni reggeltől estig.

Kép forrása: http://www.millennialinflux.com/let-your-roommate-change-your-life/

Információ az írórol

szerk

Szólj hozzá!