Mások kérdezték

Van esély kigyógyulni az önbizalomhiányból?

14 éves lány, Adcsuuu

 

Kérdés:

Nagyon visszahúzódó, kicsit csendes, önbizalomhiányos depressziós lány vagyok. Van esélyem “kigyógyulni”? Most vagyok 14 éves, és nagyon nem vagyok megelégedve magammal. A cukorbetegségem miatt hamar kialakult a depresszió is. Vannak barátaim, de sose mondok nekik semmit magamról, mint ahogy a családomnak se. Nem vagyok nyílt, mindent magamba tartok. Fiúk, mit szóltok az ilyen lányokhoz? Kellene pszichológushoz mennem? Nem szeretnék, mivel családomból senki nem tudja, hogy milyen is vagyok. Mit tegyek? Előre is köszönöm!

 

Válasz:

Kedves Adcsuuu!

 

Az, hogy nem mondasz el mindent magadról mindenkinek, nem baj. 14 évesen nem szabad, hogy ettől ennyire kétségbeess! Lehet, hogy valamelyik barátod is pont ilyesmin esik át, és ő sem tudja megbeszélni mással. Kicsit nyílj meg nekik, okosan próbáld hasonló témákra terelni a szót, hátha kiderül, hogy ők mivel küzdenek.

Viszont az fontos, hogy legyen valaki, legalább egyetlen egy valaki, akinek bármit elmondhatsz. Hidd el, fontos, hogy szerepeljen egy ilyen személy az életedben! Ha pedig ez az ember éppen egy pszichológus, azzal sincs semmi baj. Emiatt pedig beszélned kell a szüleiddel legalább annyiról, hogy neked erre szükséged van, és ezt tartsák tiszteletben.

Ha nagyon úgy érzed, hogy muszáj valakivel beszélned, csak nem tudod kivel, akkor hívd az Egycsónakban ingyenesen hívható számát: +36/80-911-888.

 

Üdv:

Dóri

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!