Mások kérdezték

Váá jön a felvételi!!

14 éves lány, lucylla99

 

Kérdés:

Hatosztályosba akartam menni, ami a legjobb suli itt, de nem vettek fel, tökre elcsesztem a felvételit, és most kezdődnek a felvételik újra, és már rohadtul izgulok!!! Enni meg aludni sem bírok már, folyamat kattogok, hogy mi lesz, ha ezt is elcseszem, és valami szar suliba vesznek fel. Már a barátaim sem tudnak elviselni, mivel állandóan a felvételiről beszélek neki… Szerintetek hogyan tudnám legyőzni ezt a parát? 

 

Válasz:

 

Szia!

 

 

 

A leveledből úgy látom, hogy nagyon eluralkodott rajtad a felvételi-para, ami nem feltétlenül baj, hiszen innen látszik, hogy komolyan veszed ezt a kihívást, ami nagy érettségre vall! 🙂 Hogyha ügyesen használod ezt az izgatottság, sok erőt és motivációt nyerhetsz a készüléshez!

 

De – ahogy írtad – ez a szorongás kezd kicsit átbillenni a ló túloldalára, és jó lenne megfékezni, nehogy a teljesítményed rovására menjen!
Én úgy látom, hogy van egy komoly előnyöd a többiekkel szemben: te már felvételiztél korábban, szóval ismerős a rád váró helyzet! Tudod, mi a dolgok menete, sőt tanultál is a korábbi tapasztalatodból –talán megfigyelted magadon, milyen feladattípusok mennek nehezebben, mikor kezdesz el nagyon izgulni, rájöttél, hogyan tudsz átlendülni az elakadásokon -, szóval ezek mind-mind az előnyödre lesznek a mostani felvételinél!

 

 

Viszont, hogy adjak néhány konkrét tippet is a szorongás ellen: a felvételi előtti napon már ne hajtsd túl magadat, próbálj azokra a feladattípusokra gondolni, amik jól mennek, és éjszaka aludj egy jó nagyot, hogy másnap kipihent légy!

 

A felvételi alatt próbáld kizárni a külvilágot, és csak a feladatokra koncentrálj! Ha nagyon rád tör az izgatottság, vegyél pár mély lélegzetet, lazítsd el magadat, esetleg igyál egy-két korty teát. Hogyha elakadtál egy feladatnál, semmi baj: majd visszatérsz hozzá, folytasd egy másikkal!

 

De ami a legfontosabb: higgy magadban és abban, hogy meg tudod csinálni!

 

 

Nagyon drukkolok neked!

 

Hajrá!

 

Anna

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!