Mások kérdezték

Tanácstalanság

16 éves lány, Dilcsi

 

Kérdés:

Van egy fiú aki tetszik..de nem merem megszólítani, mert félek, hogy visszautasítana. Mit tegyek?

 

Válasz:

Szia Dilcsi!

 

Ahogy olvastam a leveled, egyből eszembe jutott a saját 15-16 éves énem. Hú, én mennyire paráztam ilyen helyzetekben! Amint megjelent a srác, aki tetszett nekem, mintha minden gondolat kiszállt volna a fejemből, izzadt a tenyerem, hevesen vert a szívem. Féltem a megszólításától, féltem attól, hogy miről fogunk majd beszélgetni és attól is, hogy mi lesz, ha nem tetszem neki. Teljesen átérzem a helyzetet, amiben most vagy.
Biztosan ezerszer fantáziáltál már arról, hogy mi történhetne: hogyan szólítanád meg, miről beszélgetnél vele, hogyan mondanád el neki, hogy tetszik neked, ő mit reagálna, milyen lenne vele egy randi, vagy az elutasítás pillanata.
Nos, a jó hírem: az utolsó lépésekhez, bármelyik is lesz a kettő közül, hosszú út vezet. Valószínűleg nem az első pillanatokban vagy 10 perc beszélgetés után fog eldőlni, hogy kedvelitek-e egymást. Haladj apró lépésekkel! Ha még egyáltalán nem beszéltetek egymással, első lépésként csak nézz rá, amikor találkozol vele. Aztán mosolyogj, köszönj neki, majd ha alkalmatok van rá, beszéljetek néhány szót tök egyszerű, hétköznapi dolgokról. Közös ismerősöktől, Facebookról vagy Instagramról sok dolgot megtudhatsz róla, ezek jó alapok lehetnek a hosszabb beszélgetések beindításához. Ezek és az együtt töltött idő majd eldöntik, hogy milyen kapcsolat tud kialakulni közöttetek.
Szerintem a szerelemben, de úgy az életben általában is szinte minden döntésünkben ott van a csalódás, a visszautasítás lehetősége. Ettől függetlenül rengeteg dologba belevágunk. Közhely, de ha meg sem próbálod, már vesztettél. Ha soha nem beszéltek egymással, akkor esélyetek sem lesz arra, hogy később összejöjjetek. Viszont hogyha megpróbálod megszólítani, akkor akár happy enddel is végződhet a történet és később tuti nem fogsz azon rágódni, hogy „mi lett volna, ha…”. Szerintem megér egy próbát. 🙂
Ha pedig valamelyik lépésnél megakadsz, vagy kérdéses van, keress minket telefonon vagy skype-on, szívesen beszélgetünk veled tovább a témáról. 🙂

 

Sok sikert!

Noémi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!