Mások kérdezték

Szexi képek=kínos képek?

 15,5 éves lány, Bogcus

Kérdés:

Sziasztok, a barátommal nagyon szeretjük egymást, szoktuk egymás fotózgatni sokat, néha ÚGY is. A barátnőimnek elmondtam, akik azt mondták, ez full gáz, és elmesélték, hogy egy lány ismerősük a pasijának átküldött whatsappon egy félmeztelen képet magáról, aztán megjelent róla egy szexhirdetés a neten. Honnan tudom, hogy bízhatok a barátomban, és velem sose fog ez megtörténni?

Válasz:

Szia Bogcus!

Valóban egy ilyen történet hallatán, mint amit a barátnőid meséltek, bárkiben felmerülhet a kérdés, hogy ez vajon velem is megtörténhet? Sokan rávágják, hogy velem ilyen soha, de soha nem fordulhat elő, de jó óvatosnak lenni, mert hasonló esetek valóban megtörténtek.

Egy párkapcsolat a bizalmon alapul és ha valaki vakon bízik a párjában, akkor lehet nem veszi észre, hogy a másik kihasználja. Legfontosabb, hogy megismerjük a párunkat, sokat beszélgessünk vele és tisztában legyünk az ő értékrendszerével, ekkor kisebb eséllyel ér bennünket csalódás. Szerintem érdemes lehet a barátoddal beszélni erről a témáról. Előjöhet ekkor, hogy mit érzel, mit gondolsz az ilyen esetekről és a párod gondolatait is megismerheted. Lehet, hogy benne is felmerülnek hasonló kétségek és ha kimeritek mondani egymásnak a félelmeiteket, akkor még erősödhet is a bizalom.

Egy másik lehetséges út, ha figyelsz a párodra, megfigyeled az apró jeleket. Azt, ahogy beszél, miket mond, hogy viszonyul dolgokhoz, miket csinál, miként tesz dolgokat. Sokszor néhány elejtett mondat, vagy tett árulkodó lehet, hogy miként viszonyul valaki egy adott témához, mekkora eséllyel fog valamit megtenni. Ezzel nem azt mondom, hogy éjjel-nappal vizsgálgasd a barátodat, kémkedj utána vagy hasonlók, hanem hogy ha észreveszel valami szerinted oda nem illő, a párodhoz nem illő dolgot, akkor elgondolkodhatsz rajta, hogy vajon mit is jelenthet az.

Remélem, ezzel a néhány gondolattal tudtam segíteni, de semmiképp ne parázd túl a dolgot, mert akkor barátod bizalma rendülhet meg.

Minden jót kívánok!

Üdv:

Zita

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!