Mások kérdezték

Sráci

16 éves lány, Petrezselyem

 

Kérdés:

Lassan több mint másfél éve tetszik egy fiú. Néptáncolunk mind a ketten. És már 5 hónapja megint van barátnője, akivel 2 éve ilyenkor szakítottak. Táncházakban szoktunk jól elleni, szerintem azért tetszem neki egy picit, mármint ezt érzem, meg egy suliba is járunk, de ötletem sincs, hogy jobb lenne elfelejteni (1 éve nem sikerül) vagy harcolni, de én a mostani barátnőjével jóban vagyok, szóval azt pedig természetesen nem szeretném, hogy MIATTAM menjenek szét. Tanács? 🙂

 

Válasz:

Szia,

 

ahogy olvasom, tényleg nem vagy könnyű helyzetben. Azt hogy kibe szeretünk bele, kihez vonzódunk nem tudjuk tudatosan befolyásolni. Bizony keserű lehet számodra ez a helyzet, hogy a számodra vonzó fiúnak barátnője van. Ilyen helyzet még a nálad idősebbekkel is megesik, és nem is olyan könnyű kezelni. Nagyon érett gondolkodásnak tartom Tőled, hogy nem akarsz belerondítani a barátot párkapcsolatába. Igazán bölcs hozzáállás, hogy ezt tiszteletben tartod, az érzéseid ellenére.

Az „elfelejtés” sajnos nem olyan, mint egy kapcsoló, amit tudatosan el lehet zárni. Amit megtehetsz szerintem, hogy továbbra is tartod vele a jó barátságot, anélkül, hogy a továbbiakkal kapcsolatban elvárásaid lennének. Légy laza, élvezd a barátságotokat, az együtt töltött időt. Ahogy írtad ez működik is, hiszen van közös programotok, közös témáitok. Azt magadnak kell felmérned, mennyire tudod uralni a vele való helyzetekben az érzéseidet. Ha működik a jó hangulat és fesztelenség, akkor minden oké és így tovább ( és szerintem nagyon erős vagy : ). DE az is teljesen normális, ha rossz érzés őket együtt látnod, vagy hármasban lenni velük. Ebben az esetben megteheted, hogy távolságot tartasz tőlük.

Szóval ha most nem lehetsz a szerelme, a barátságotokat azért nem kell lezárni. Később pedig lehet, hogy megismerkedsz egy sráccal, aki nagyon hasonlít rá vagy hasonlóképp vonzódsz hozzá és épp nincs barátnője…: )

 

Üdv:

Dia

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!